Orange tevreden, O2 ploetert voort

Orange heeft binnen een maand 70.000 iPhones in Frankrijk verkocht en is daar tevreden mee. O2 heeft zich een veel hoger doel van 200.000 stuks gesteld en worstelt nu om die doelstelling te halen.

iPhone OrangeOndanks wisselende berichten en klachten over de hoge prijs, lijkt de iPhone toch een succes in Frankrijk te zijn. Orange heeft in ieder geval verheugd aangekondigd dat ze in de eerste maand 70.000 stuks te hebben verkocht. De iPhone blijkt, net als in andere landen, veel nieuwe klanten te trekken: maar liefst 48% kwam van een andere mobiele operator. Het aandeel van France Telecom steeg na dit nieuws met 2%. O2 is minder enthousiast, maar werkt hard om eerder beloofde doelstellingen te halen.

Voor de kerst begonnen de geruchten dat de iPhone-verkoop bij O2 niet zo goed liep. CEO Matthey Key ontkende de geruchten en zei dat het zou lukken om begin januari 200.000 stuks aan de man te brengen. De vraag is nog of de mobiele operators behalve zichzelf en de aandeelhouders iets te bewijzen hebben: maken ze bijvoorbeeld minder kans op de exclusieve rechten voor de 3G iPhone als ze de eerste ronde minder presteren dan verwacht? Of zou Apple ook met de Europese operators meteen een meerjarencontract hebben afgesloten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2008, 17:35
Categorie Providers
Onderwerpen contract, frankrijk, orange, telecom, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.