Orange legt technologie achter t-shirtlader uit

Orange legt in een filmpje uit hoe de t-shirtlader die ze hebben ontwikkeld, werkt. Geluidsgolven zorgen voor de omzetting naar energie.

orange sound chargeDe Britse operator Orange bedenkt elk jaar iets leuks om mobiele telefoons op te laden. Ze maakten eerder al de regenlaarzen op de foto hiernaast, waarmee je je mp3-speler van wat extra ‘prik’ kunt voorzien. Die oplossing was geknipt voor Glastonbury, het legendarische muziekfestival waar het bijna altijd regent. Nu het seizoen van de muziekfestivals in volle gang is testen ze een nieuwe vinding: een t-shirt dat je telefoon kan opladen, zoals we eerder al schreven.


In een filmpje leggen ze uit hoe dat werkt. De technologie maakt gebruik van geluidsgolven, die worden omgezet in energie waarmee je je telefoon kunt opladen. Helaas zijn de t-shirts niet zomaar te koop. Orange voert een test uit met een gelimiteerd aantal t-shirts. Deelnemers moeten bij bepaalde podiums gaan staan en als lopende reclamezuil voor Orange dienstdoen. Maar goed, dan wordt wel meteen je telefoon opgeladen en Orange krijgt wat gratis reclame.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.