icentre-bussum-breed

Opnieuw ramkraak bij iCentre Bussum

De iCentre-winkel in Bussum is voor de tweede keer getroffen door een ramkraak. Dieven namen demomodellen en mogelijk meer spullen mee.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

icentre-bussum-breed
Voor de tweede keer in korte tijd is er een ramkraak gepleegd bij een filiaal van iCentre. De Apple-winkel aan de Nassaulaan in Bussum was het doelwit van een ramkraak, die vannacht rond 4:00 uur plaatsvond. De gevel raakte daarbij zwaar beschadigd. De daders gingen er vandoor met demomodellen; het is nog onduidelijk of er ook gloednieuwe iPhones, iPads en Macs uit het magazijn zijn meegenomen. Na de kraak sloegen de daders op de vlucht.

Twee dagen geleden vond er nog een ramkraak in Zeist plaats, bij een soortgelijke winkel van iCentre. Ook daarbij drongen de criminelen door het metalen hek dat tegen inbraken moet beschermen. De politie kan nog niet zeggen of het om dezelfde daders gaat. Er wordt wel onderzoek naar gedaan. Buurtbewoners schrokken vanochtend wakker door de klap en het inbraakalarm. In de winkel zelf werd een ravage aangericht met veel glasscherven. Bij de winkel werd vanochtend nog sporenonderzoek gedaan.

De winkel werd geramd met een zwarte Volkswagen Golf met kenteken 72-XDL-3. De daders vluchtten vervolgens met een identieke auto. Twee toegesnelde agenten probeerden de daders nog te achtervolgen, maar dat was tevergeefs. Het zou gaan om een groepje met meerdere daders.

In februari werd het iCentre-filiaal in Bussum ook al getroffen door een ramkraak, waarna een wilde achtervolging volgde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2014, 13:47
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.