iculture-biz
iCulture Biz
harmonie-collage

Collage-app combineert zakelijke clouddiensten zoals Salesforce en Yammer

Collage is een nieuwe app waarmee je zakelijke cloudinformatie overzichtelijk bij elkaar ziet. Collage ondersteunt Yammer, Office 365 en Salesforce.

Het Amerikaanse bedrijf Harmon.ie heeft een zakelijk dashboard voor de iPad uitgebracht, waarmee je allerlei informatie van clouddiensten bij elkaar ziet. Denk daarbij niet alleen aan Yammer en Office 365, maar ook ‘hardcore’ zakelijke diensten Salesforce. Collage lijkt vooral interessant voor Windows-gebruikers met een iPad, want de nadruk ligt sterk op Microsoft-diensten. Zo zien we Lync, SharePoint en Yammer opduiken in eerder oplossingen van Harmon.ie, maar ook grote partijen zoals IBM en SAP.

collage-enterprise-diensten

Het doel van Collage is om meer overzicht te bieden in de ‘Enterprise Cloud Confusion’. Je hebt zoveel informatie beschikbaar via clouddiensten die niet met elkaar samenwerken, dat het lastig is om het overzicht te behouden. Een blije medewerker laat in onderstaand filmpje zien hoe hij een contract heeft kunnen sluiten, omdat hij wist wat er zoal speelde bij een bepaalde klant:

De oplossing die Collage daarvoor wil brengen is: alle informatie beschikbaar via één app. Alle notificaties krijg je dan ook op een vaste plek binnen. Momenteel bevindt Collage zich nog in een betafase en ondersteunt Office 365, Yammer en Salesforce Chatter. Andere diensten zullen spoedig worden toegevoegd. De app toont alle berichten die je van de genoemde diensten binnenkrijgt in een werkstroom. Je betaalt daarvoor 4 dollar per maand, maar zult dan nog wel zelf moeten regelen dat je gebruik kunt maken van achterliggende diensten zoals Office 365. Een app voor Android-tablets is nog in de maak; geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor beta-toegang.

Harmon.ie werd in 2008 opgericht en ziet als concurrent vooral BigTincan.com, dat ook informatie uit meerdere bronnen haalt en in context plaatst. Maar Collage richt zich meer op statusupdates en communicatie, terwijl het bij de concurrent meer gaat om toegang tot documenten. Microsoft heeft zelf ook een oplossing met de naam Microsoft Delve, maar die richt zich voornamelijk op de eigen diensten. Collage koppelt informatie automatisch op basis van onderwerp, bijvoorbeeld op basis van klantnaam, projectnaam of salesproject.

collage-app

In iCulture Biz lees je nog meer onderwerpen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2014, 11:52
Categorie Apps
Onderwerpen iculture biz, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.