Opinie: mobiele technologie haalt iPhone in

Als de Apple iPhone wordt gelanceerd is deze alweer achterhaald door geavanceerde modellen zoals de Helio Ocean. Apple zou met WiMAX erin echt voorop lopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De technologie gaat snel. Zo snel, dat de keuzes die Apple een halfjaar geleden voor de iPhone heeft gemaakt, straks alweer achterhaald zijn. In de VS is alle aandacht op dit moment gericht op de Ocean van Helio, een toestel van een andere nieuwkomer die weliswaar niet de coole looks heeft, maar qua technologie alweer een stuk voorop loopt: voor dataverkeer gebruikt de Ocean niet het trage EDDGE (75 tot 135 kbps) maar het veel snellere EV-DO (450 tot 800 kbps), dat ook in Japan wordt gebruikt.

En de volgende revolutie staat al voor de deur: dit jaar komen de eerste 4G-toestellen uit. Ook in Nederland krijgen we de beschikking over WiMAX, een 4G-technologie waarmee snelheden van wel 100 Mbps mogelijk zijn.

Als de iPhone voorop wil lopen moet Apple niet alleen zorgen voor een mooi design en lollige sensortechnieken, maar ook voor technologie die er Γ©cht toe doet: een snelle breedbandverbinding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:11
Categorie Achtergrond
Onderwerp opinie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.