Ook tweede test sluit antenneproblemen iPhone 3G uit

Na het eerdere Zweedse onderzoek waarbij de iPhone 3G-antenne werd onderzocht is er nu een tweede test ter verificatie uitgevoerd. Ook daaruit blijkt dat er met de antenne van de iPhone niets mis is.

3g antenneEerder schreven we al dat een Zweeds testlab de antenne van de iPhone 3G heeft onderzocht en daaruit concludeerden ze dat er met de ontvangst niks mis mee is. Ook schreven we dat ze nog op zoek waren naar vrijwilligers om het toeval zoveel mogelijk uit te sluiten. Die hebben ze inmiddels gevonden: twee personen die allebei last hebben van slecht 3G-bereik gaven zich op. Net als de vorige keer werden de iPhones vergeleken met een Sony Ericsson P1 en een Nokia N73. De uitslag wees opnieuw uit dat het niet aan de antenne van de iPhone 3G ligt.

Volgens Andersson, CEO van Bluetest, zijn de strepen die de signaalsterkte horen weer te geven erg onbetrouwbaar. Het signaal kan per halve meter al 10 tot 20dB verschillen en er zouden geen standaarden zijn hoe de strepen weergegeven moeten worden.

Op plaatsen waar de iPhones erg slechte 3G-verbinding hadden of zelfs terugvielen naar EDGE, bleek de Sony Ericsson nog maximum ontvangst te hebben. Tenminste, volgens de streepjes op het display. Voor het downloaden van een bepaalde webpagina op het 3G-netwerk had de Sony Ericsson 46 seconden nodig, terwijl de iPhone op het EDGE-netwerk er slechts 32 seconden voor nodig had. Die uitkomst is wat wat vreemd. Kortom: er lijkt toch echt iets aan de hand met de streepjes.

Dat verklaart overigens nog steeds niet waarom de iPhone 3G regelmatig ‘Geen Service’ geeft, terwijl andere telefoons of zelfs de oude iPhone op exact dezelfde locatie wel gewoon bereik hadden. Het einde van deze saga lijkt dus nog niet in zicht.

Alle details inclusief tabellen met testgegevens zijn te vinden op: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2008, 14:10
Categorie Achtergrond
Onderwerpen 3G, antenne, dekking, onderzoek, ontvangst, zweden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.