Focus iPhone-camera aangepast voor close-up foto’s

Daniel Forsythe paste de focus van zijn iPhone-camera handmatig aan zodat hij barcodes van dichtbij kon fotograferen. Ook is hij van plan een handleiding te schrijven hoe jij dit zelf ook kunt doen.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Bij de iPhone is het net als bij bijna ieder ander telefoontoestel niet mogelijk om optisch te zoomen. De camera staat bijna altijd op een wat verder punt ingesteld, waardoor dingen die dichterbij staan onscherp worden. Logisch eigenlijk, want bij de meeste foto’s die je maakt staan de objecten wat verder weg. Daniel Forsythe, een lezer van TUAW wilde de iPhone-camera juist voor foto’s van dichtbij gebruiken, bijvoorbeeld om foto’s van barcodes van tijdschriften en labels te maken. Hij paste daarom handmatig de focus van de camera aan.

Na de iPhone open te hebben gemaakt, zul je eerst nog de lijm van de camera af moeten halen. Wanneer je dit gedaan hebt, hoef je de cameralens enkel te draaien om de focus te veranderen. Wanneer je de focus dichterbij wilt hebben, draai je de lens tegen de klok in.

Daniel Forsythe is van plan om een volledige handleiding te schrijven, zodat geïnteresseerden hem na kunnen doen. De camera in de iPhone 2G is hetzelfde als die in de iPhone 3G, dus voor iedereen uitvoerbaar.

Foto’s zijn op Flickr te bekijken.

Via: iClarified, via TUAW

Met dank aan alle tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:54
Categorie Apps
Onderwerpen camera, omni, zoom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.