Ontwikkelaars klagen over plagiaat van iPhone-applicaties

iPhone-ontwikkelaars lopen tegen een nieuw probleem aan: het klonen van applicaties. Bestaande applicaties worden met dezelfde logo's, graphics, muziek en teksten nagemaakt onder vrijwel dezelfde naam.

icopteriPhone-ontwikkelaars lopen tegen een nieuw probleem aan: het klonen van applicaties. In de Apple Developerforums klagen ontwikkelaars dan concurrenten hun applicatie downloaden, namaken en daarna bij de App Store aanmelden onder een soortgelijke naam en bijna dezelfde graphics. Zo is er TouchScan, dat werd nagemaakt onder de naam Touch Scan Pro, met dezelfde afbeeldingen, teksten en geluidsbestanden.

Er is ook een kloonwoede onder helicoptergames: iCopter werd nagemaakt als Copter Free en iCopter Classic, met vrijwel hetzelfde logo.

Apple helpt niet mee om het probleem op te lossen, maar raadt ontwikkelaars aan om overtredingen gewoon zelf aan te pakken. Wat vinden jullie: zou Apple op plagiaat moeten controleren als iemand de zoveelste iCopter-game aanmeldt of is het een probleem van de ontwikkelaars zelf?

Via: iLounge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2009, 17:43
Categorie Apps
Onderwerpen applicaties, namaak, plagiaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.