beats-apple-logo-groot

‘Onthulling Beats-muziekdienst nog steeds op WWDC, eind juni wereldwijd beschikbaar’

Apple's Beats-muziekdienst wordt op WWDC 2015 onthuld en zal eind juni globaal beschikbaar worden gesteld. Vermoedelijk ook in Nederland.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

beats-apple-logo-grootVolgens bronnen van Billboard heeft Apple nog niet de licentiedeals gemaakt voor de Beats-muziekdienst. Desondanks zou de nieuwe dienst onthuld worden op Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC. 9to5Mac bevestigde dit een paar uur nadat Billboard’s gerucht online verscheen. Dat niet alleen: Beats moet eind juni al wereldwijd beschikbaar worden gesteld.

Apple is van plan om Beats een paar weken na de onthulling beschikbaar te stellen in twee stukken software: iOS 8.4 en iTunes 12.2. Op het moment werkt Apple in de beta van iOS 8.4 al aan de vernieuwde Muziek-app hiervoor. Deze app wordt samen met Trent Reznor ontworpen.

Volgens de bronnen zal Beats meteen globaal worden uitgebracht, wat betekent dat de muziekdienst waarschijnlijk ook in Nederland en België zal werken. Apple staat er om bekend nieuwe diensten normaal pas vrij laat hier uit te brengen – iTunes Radio is sinds de onthulling in oktober 2013 nog steeds niet in Nederland en België beschikbaar. Siri kreeg eerder dit jaar pas een Nederlandse versie, bijna vier jaar nadat de virtuele assistent werd toegevoegd aan de iPhone.

Beats Music gaat volgens bronnen 10 dollar per maand kosten. Een europrijs is nog niet genoemd, maar vermoedelijk gaan we hier 10 euro per maand betalen.

Apple spreekt niet alleen met muzieklabels over de nieuwe Beats-muziekdienst. Uit berichten eerder deze week, bleek dat diensten zoals Spotify ook tijdens de gesprekken aan bod komen. Apple zou labels onder druk zetten, zodat ze hun licenties voor gratis muziekdiensten niet meer verlengen. Op deze manier hoopt Apple gratis versie van Spotify, maar ook video’s op YouTube tegen te gaan.

Apple zal tijdens WWDC ook iOS 9 presenteren. Daarin zit volgens 9to5Mac een opnieuw ontworpen app voor Siri, met dezelfde kleurrijke geluidsbalken van de Apple Watch. iOS 9 moet vooral een update met stabiliteitsverbeteringen worden. Volgens velen is dat essentieel, nadat iOS 8 met zijn vele functies ook wat bugs met zich meebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2015, 16:59
Categorie Geruchten
Onderwerp beats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.