Onderzoeker gebruikt iPad om te communiceren met dolfijn

Onderzoeker Jack Kassewitz wil een iPad gebruiken als hulpmiddel bij het communiceren met dolfijnen. Hij test het momenteel met een twee jaar oude dolfijn in Mexico.

Dolfijn Merlin en de iPadZodra een iPad voor iets opvallends wordt gebruikt, wordt het breed uitgemeten op het internet. Sommigen worden er een beetje moe van, maar op 9to5mac verscheen vandaag een verhaal dat te leuk is om niet te vertellen. Onderzoeker Jack Kassewitz gebruikt namelijk een iPad om met een dolfijn te communiceren.

Kassewitz doet in Mexico onderzoek naar hoe dolfijnen communiceren: SpeakDolphin. Hij gebruikt de iPad als hulpmiddel bij het ontwikkelen van een taal om te communiceren met een twee jaar oude dolfijn, genaamd Merlin. De iPad die wordt gebruikt is ingepakt in een waterbestendige case.

De onderzoeker legt uit:

The use of the iPad is part of our continuing search to find a suitable touch screen technology which the dolphins can activate with the tip of their rostrums or beaks. After extensive searching and product review, it looks like our choice is between the Panasonic Toughbook and the Apple iPad. We think that once the dolphins get the hang of the touchscreen, we can let them choose from a wide assortment of symbols to represent objects, actions and even emotions.

Momenteel is de onderzoeker nog bezig om dolfijn Merlin vertrouwd te laten raken met het touchscreen. Dat gebeurt door foto’s van bekende objecten, zoals een bal of een plastic eendje, te laten zien. Volgens Kassewitz is Merlin welwillend om uit te zoeken hoe de iPad werkt en is hij erg nieuwsgierig. En nu maar afwachten of het onderzoek ook daadwerkelijk iets oplevert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2010, 16:35
Categorie Achtergrond
Onderwerpen exclusief, ipad, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.