Patent iPhone op zonne-energie verder uitgediept

Opwekking zonne-energie op de iPhone verder toegelicht: door de zonnecellen in het scherm te plaatsen, ontstaan nieuwe en betere mogelijkheden om energie op te wekken.

zonne-energie iPhoneAl eerder berichtten we dat Apple nadenkt over zonnecellen in de iPhone of iPad. Nu is er wat meer duidelijkheid over hoe Apple dit wil gaan inzetten in hun mobiele apparaten. Uit eerdere patenten kon opgemaakt worden dat de zonnecellen achter het scherm zouden worden geplaatst, maar Patently Apple bericht dat het net iets anders ligt: de zonnecellen komen in het scherm.

Volgens dit patent komen ze achter de laag die de multitouch-bediening mogelijk maakt. Dit is interessant omdat het een reden kan zijn waarom het design van het iPhone-prototype iets is veranderd. Omdat de achterkant van het gevonden prototype van glas is, is het mogelijk om de zonnecellen ook in de gehele achterkant van de iPhone te plaatsen. Hierdoor kunnen zowel de voorkant als de achterkant voorzien worden van zonnecellen, wat twee keer zoveel energieopwekking betekent. Zo zou zelfs op een regenachtige dag wat extra stroom binnengehaald kunnen worden.

Verder beschrijft het patent dat dit ook werkt wanneer je iPhone uitstaat. Alhoewel dit nog niet meteen de normale oplader zal vervangen, is het wel een nuttige innovatie wanneer je je iPhone in de zon zou kunnen leggen om hem op te laden – maar voorlopig zal dat nog wel even toekomstmuziek blijven.

Reacties: 38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.