Onderzoek: Tweetbot meest efficiënte Twitter-app voor de iPhone

De website Kaishinlab onderzocht hoeveel acties je kwijt bent aan het uitvoeren van bepaalde acties in een Tweetbot, Twitterrific en Twitter for iPhone. Hieruit bleek dat Tweetbot verreweg de minste handelingen vereist.

TweetbotHet vergelijken van Twitter-apps is niks nieuws: wij hebben immers een jaar geleden nog de 15 beste Twitter-apps tegenover elkaar gezet. De website Kaishinlab heeft echter op een interessante manier naar Tweetbot, Twitterrific en Twitter for iPhone gekeken: de website onderzocht hoeveel acties een gebruiker moet ondernemen voordat hij bijvoorbeeld een tweet kan schrijven, een reactie kan sturen of een retweet kan maken. Hieruit bleek dat Tweetbot het minste aantal acties van zijn gebruiker vereist.

Kaishinlab voerde een aantal handelingen vanuit Tweetbot, Twitterrific en Twitter for iPhone uit, om vervolgens te tellen hoeveel je moest doen om dit voor elkaar gekregen. Intensievere handelingen leveren hierbij meer punten op: zo werd er bij een gewone tap 1 punt opgeteld, maar kost een swipe 2 punten. Een lagere score is beter. Het resultaat werd opgedeeld in twee tabellen: één met basisacties en één met acties voor gevorderde Twitteraars.

Kaishinlab Tweetbot onderzoek basisacties

Kaishinlab Tweetbot onderzoek gevorderde acties

Tweetbot blijkt de meest efficiënte iPhone-app met een totaal van 64,5 punten. Twitterrific volgt met 67 punten, terwijl Twitter for iPhone met 75 punten het minst efficiënt zou zijn.

Kaishinlab probeert op zijn website te verklaren waarom de drie apps met hun scores eindigden. Hoe zwaar het onderzoek voor jou weegt moet je overigens zelf bepalen: wij vermoeden dat sommige gebruikers minder moeite hebben met een swipe-beweging, die toch twee hele punten oplevert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 16:23
Categorie Achtergrond
Onderwerpen onderzoek, tweetbot, twitter, twitterrific

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.