Onderzoek: ‘iPad-bezitters zijn rijk, goed opgeleid en zelfzuchtig’

Kopers van de iPad zijn veel zelfzuchtiger, rijker en beter opgeleid dan mensen die de iPad niet willen hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad scooterVolgens een onderzoek van consumentenonderzoeksbedrijf MyType zijn iPad-bezitters vermogend, hebben ze smaak, zijn ze goed opgeleid maar ook vooral op zichzelf gericht. Ze scoren laag op vriendelijkheid en altruïsme. Mensen die de iPad juist niet willen kopen zijn onafhankelijke geeks: mensen die non-conformistisch zijn en van videogames, computers, wetenschap en internet houden.


Wil je je onderscheiden van de massa, dan moet je volgens het onderzoek van MyType geen iPad kopen. Natuurlijk zijn dit generalisaties en gaat het om een paar algemene trends. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 20.000 Amerikanen in de maanden maart tot en met mei.

De iPad-bezitters zijn zes maal zo rijk, goed opgeleid, op zoek naar macht en prestatiegericht als andere mensen. Ze bevinden zich vooral in de leeftijdsgroep 30 tot 50 jaar. Ook blijkt uit het onderzoek dat 96% van de mensen die kritiek hebben op de iPad, zelf het apparaat niet bezitten (wat nogal logisch is).

mytype onderzoek

De reden waarom de iPad zoveel egoïstische workaholics trekt heeft volgens MyType te maken met de hoge prijs en omdat ze graag een extra scherm hebben om nog meer online te kunnen zijn. MyType schrijft ook dat mensen die de iPad bekritiseren dat doen om hun eigen identiteit te bevestigen:

Bashing the iPad is, in a way, an identity statement for independent geeks. As a mainstream, closed-platform device whose major claim to fame is ease of use and sex appeal, the iPad is everything that they are not.

Meer info: MyType Blog
Via: Wired
De afbeelding bovenaan dit artikel is afkomstig uit Apple’s reclamefilmpje

Reacties: 56 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.