iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Mobile Roadie brengt prijzige Pro-versie uit

Mobile Roadie heeft een Pro-versie uitgebracht van de prefab iPhone-oplossing waarmee je als artiest, auteur of andere celebrity snel een app kunt maken.

mobile roadieMobile Roadie is een dienst waarmee je prefab iPhone-applicaties kunt maken. Ilse DeLange maakte er bijvoorbeeld gebruik van bij haar iPhone-app. De meeste apps die met Mobile Roadie zijn gemaakt bevatten muzieknummers, een Fan Wall, nieuws en soms ook videoclips en komende optredens van de artiest. Er staan al meer dan 350 apps van Mobile Roadie in de App Store, over boekauteurs, dj’s, sportmensen en anderen die zichzelf celebrity genoeg vinden om een eigen app te verantwoorden.

Met de nieuwe Mobile Roadie Pro wordt het nog makkelijker om zo’n app te maken. In Mobile Roadie Pro zijn voorgedefinieerde kleurschema’s aanwezig en een makkelijke online interface om je app te ontwerpen. Behalve voor de iPhone kun je ook meteen een Android-applicatie laten maken. De aanvankelijke set-up voor Mobile Roadie kostte $499 en daarna betaalde je $29 per maand voor het onderhoud van je app. Wil je een Android-app dan moet je daar apart voor betalen. Vrij prijzig dus, maar voor artiesten en bands die toch een standaard oplossing zoeken kan het goedkoper zijn dan een eigen ontwikkelaar inhuren.

Bij Mobile Roadie Pro liggen de prijzen nog iets hoger: een set-up van $1999 en vaste kosten van $99 per maand. De eerste 1.000 downloads zijn gratis, daarna betaal je $0,01 per download, dus als je veel fans hebt kan het al snel in de papieren worden. Gelukkig kun je dat afkopen: voor $5.000 per jaar is een onbeperkt aantal downloads toegestaan bij Mobile Roadie Pro.

mobile roadie

Je kunt kiezen uit meerdere componenten, zoals foto’s, video’s, merchandise, afspeellijsten of een evenementenlijst met komende optredens. Het thema van de app is ook deels aanpasbaar. Als artiest geef je zelf aan wat de prijs van je app moet zijn, in welke landen je de app wilt verkopen en welke beschrijving in de App Store moet verschijnen. Vind je de standaard gegenereerde header, de knoppen of de menustijl niet mooi, dan kun je een aangepast design uploaden.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2010, 14:46
Categorie Apps
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.