Onderzoek: ‘3% van Amerikaanse studenten heeft iPhone’

Volgens cijfers van Piper Jaffray heeft al 3% van de Amerikaanse tieners een iPhone en is nog eens 9% van plan om er binnen een halfjaar eentje te kopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Jongeren en iPhoneEen onderzoek van Gene Munster (Piper Jaffray) beweert dat 3% van de Amerikaanse tieners al in bezit is van een iPhone, terwijl 9% van plan is om binnen een halfjaar eentje te kopen. Het onderzoek blijkt echter niet onder een dwarsdoorsnede van de Amerikaanse tienerpopulatie te zijn uitgevoerd, maar onder de 980 studenten die meedoen aan Piper Jaffay’s halfjaarlijkse onderzoek naar koopgedrag. Uit het onderzoek blijkt dat 3% van de ondervraagde studenten een iPhone bezit en dat 4,2% van de ouders in bezit zijn van een iPhone.

Zoals Philip Elmer-DeWitt in zijn blog Apple 2.0 zelf ook al aangeeft, zou dit onderzoek niet een goede afspiegeling kunnen zijn van de totale tienerpopulatie, inclusief jongeren in achterstandswijken, dropouts, werkende jongeren en jongeren op het platteland. Studeren doe je meestal in de grote stad, waar je beïnvloedt wordt door de Apple-vriendelijke sfeer die op sommige Amerikaanse universiteiten hangt. Als je in het midwesten woont, ver van een Apple Store, omgeven door vrienden die niet zo tech-savvy zijn, is de peer pressure om een iPhone te kopen een stuk minder groot. En bovendien is de steekproef van 980 studenten miniscuul in vergelijking met de 28 miljoen Amerikaanse tieners.

Het onderzoek liet ook de voorkeur in mediaspelers zien: de iPod gaat daarbij aan kop met 82%, terwijl 47% van de ondervraagden aangeeft dat ze een binnen een jaar een nieuwe mediaspeler zullen kopen. Personen die legaal muziek kopen (36%) zouden in 79% van de gevallen daarvoor iTunes gebruiken en dat is 10% lager dan in het voorgaande onderzoek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2012, 16:52
Categorie Achtergrond
Onderwerp onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.