Voorleeskampioen Stan Stigman stapt definitief op

Stan Sigman verlaat AT&T als CEO, na 42 jaar trouwe dienst. Sigman maakte zichzelf onsterfelijk door het weggeven van een iPhone en het oplezen van speeches.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Stan SigmanStan Sigman is hoofd van de mobiele tak van AT&T. Hij is de man die historie schreef door als eerste in het openbaar een iPhone weg te geven aan een kale vijftiger. Hij is ook de man die zo leuk speeches kan oplezen van papier (bekijk de afbeelding hiernaast maar eens). Na 42 jaar verlaat Sigman eindelijk het bedrijf, maar blijft nog wel tot het eind van het jaar actief om zaken over te dragen aan zijn opvolger, Ralph de la Vega.

Die is op dit moment nog president van de regionale telecom- en entertainmentgroep van AT&T en zal als eerste hispanic (persoon van Spaans-Amerikaanse afkomst) CEO worden van AT&T Mobility.

AT&T is in de VS de grootste mobiele operator met 63,7 miljoen abonnees. Het ontstond in 2006 door een fusie van het in San Antonio (Texas) gevestigde AT&T en het in Atlanta gevestigde BellSouth Corp. Voorheen heette het bedrijf Cingular Wireless. Ralph de la Vega is ook afkomstig van Cingular: hij was er Chief Operating Officer tussen 2004 en 2006, was betrokken bij de fusie van Cingular en AT&T, lanceerde wat 3G-diensten en zag toe hoe Cingular een deal over de iPhone sloot.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2012, 16:52
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.