Onderdelen iPhone 4 zijn 188 dollar waard, aldus iSuppli

De iPhone 4 kost 188 dollar om te maken, heeft iSuppli berekend. De iPhone 4 is daarmee de op één na duurste iPhone die ooit gemaakt is.

iphone onderdelenDe onderdelen van de iPhone 4 kosten in totaal 187,51 dollar. Dat heeft iSuppli berekend na het uiteenhalen van de iPhone 4. Het is de duurste iPhone die Apple heeft gemaakt, op de eerste generatie iPhone na. Het is inmiddels een traditie geworden dat iSuppli van nieuwe iPhones de materiaalkosten berekent. Alle schattingen die iSuppli tot nu toe heeft gedaan:

  • Eerste generatie iPhone: $223
  • iPhone 3G: $173
  • iPhone 3GS: $179
  • iPhone 4: $188


De prijs van $187,51 geldt overigens voor het 16GB exemplaar en is niet zo exact als de cijfers achter de komma doen vermoeden. iSuppli weet namelijk niet precies wat de kosten van de camera aan de voorzijde zijn.

Het Retina Display van de iPhone 4 heeft de grootste kostenverhoging veroorzaakt. iSuppli schat dat een los scherm $28,50 kost. Het op één na duurste onderdeel is volgens iSuppli de A4-processor, die rond de $10,75 kost. De gyroscoop van STMicro kost $2,60. iSuppli heeft ook achterhaald wie de fabrikanten van veel andere onderdelen zijn. Zo zouden TPK-Balda of Wintek het glas en touchscreen hebben geleverd, is Broadcom verantwoordelijk voor de Bluetooth- en Wi-Fi-chipsets en levert Skyworks de hardware voor de gsm-functies.

Het is te gemakkelijk om te concluderen dat Apple ruim 400 dollar winst maakt op de iPhone 4, want kosten zoals marketing, R&D, fabricage, transportkosten en dergelijke zijn nog niet meegenomen in de berekeningen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2010, 18:31
Categorie iDevices
Onderwerp onderdelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.