Pocket Earth iOS offline zoeken

Offline kaartenapp Pocket Earth krijgt stemnavigatie en zoeken

De stemnavigatie is weliswaar Engels en werkt niet offline, maar toch kreeg offline kaarten-app Pocket Earth een uitstekende update.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pocket Earth iOS offline zoekenDe offline kaartenapp Pocket Earth Pro is voorzien van een grote nieuwe functie. In de applicatie kon je al kaarten downloaden om zonder internet te gebruiken, maar nu kan je op die kaarten ook meer dan alleen je locatie bekijken. De app heeft nu stemnavigatie gekregen, die de route voor je opleest als je een bestemming hebt aangetikt op de kaart. Maar er valt wel wat op aan te merken.

Pocket Earth navigatie iPhoneDe navigatie is net even anders dan volledige autonavigatie-apps, die de kaart met je meedraaien en met borden bijvoorbeeld de snelheid en de volgende afslag laten zien. In Pocket Earth blijf je de kaart van boven bekijken, maar zie je bovenin beeld de huidige straatnaam en de volgende. Die worden ook voorgelezen…

… maar helaas voorlopig alleen met de Engelse uitspraak, wat in ieder geval in Nederland maar mogelijk ook in veel andere landen erg eigenaardig of zelfs onverstaanbaar klinkt. Nederlandse straatnamen blijken een heikel punt voor de applicatie. De taal veranderen behoort helaas niet tot de opties. Een andere misser is dat Pocket Earth je autoroutes aanwijst terwijl je vaak te voet zal zijn met deze app. En: de stemnavigatie werkt alleen als je een internetverbinding hebt. De nieuwe optie is dus niet zo nuttig als hij lijkt.

Pocket Earth eettentjes in Groningen Pocket Earth zoeken

Pocket Earth Pro versie 2.3 kreeg verder een ‘uniforme’ zoekfunctie, wat inhoudt dat je alle locaties en points of interests binnen het gebied van je kaart kan vinden. Je zoekt op voorzieningen in de buurt, op adres of op contacten waar je een adres aan hebt verbonden. De resultaten kan je meteen op de kaart tonen. Het is een toevoeging die Pocket Earth een stuk handiger maakt. Integratie met een recensiedatabase zoals TripAdvisor of Foursquare mist helaas wel.

Lees ook: Vijf iOS apps om kaarten te downloaden voor offline gebruik op iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2014, 16:35
Categorie Apps
Onderwerpen kaarten, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.