Oehlbach maakt iPhone-kabels van hogere kwaliteit

Oehlbach maakt iPhone- en iPod-kabels van hoge kwaliteit, met echt koper en vergulde aansluitingen.

iConnect 60040Accessoirefabrikant Oehlbach heeft een serie verbindingskabels voor de iPhone en iPod op de markt gebracht. Ze proberen daarmee in te springen op een vraag naar betere kwaliteit kabels. Op zich is het namelijk opmerkelijk dat Apple een ‘dure’ uitstraling wil hebben, maar toch kabels en oordopjes meelevert die redelijk snel stukgaan. Fabrikant Oehlbach heeft nu een tweetal kabels op de markt gebracht voor mensen die wat meer geld ervoor over hebben.

Deze fabrikant constateert dat steeds vaker gebruik wordt gemaakt van CCM (copper coated metal) of CCA (copper coated aluminium) in plaats van zuiver koper, om de kosten te drukken. De kabels van Oehlbach zijn wel van zuiver koper gemaakt, omdat dit betere eigenschappen heeft voor signaaloverdracht. De verbindingskabel die ze hebben gemaakt is in drie versies leverbaar. De XXL-versie heeft signaaladers die gemaakt zijn van SPC (silver plated copper) en waarbij de contacten 24 karaats zijn verguld.

De basisversie is in normale versie en met krulkabel verkrijgbaar, tot een lengte van twee meter. In totaal zijn 27 verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, in zwart en wit, met verschillende aansluitingen en in verschillende lengtes. Ze variëren in prijs tussen €17,99 (iConnect-kabel 3,5 > 3,5 mm van 0,50 m lengte) tot €59,99 (iConnect-kabel 3,5 jack > 2x cinch van 5 meter lengte). Of de kabels duurzamer zijn en langer meegaan dan Apple’s eigen kabeltjes is niet gegarandeerd, maar ze zien er in ieder geval robuuster uit.

De Nederlandse distributeur van deze kabels, waarvan we het persbericht ontvingen, is Servi-Q in Hoevelaken.

iConnect-60002

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2011, 10:03
Categorie Accessoires
Onderwerp kabel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.