Monte geschikt gemaakt voor iOS 4.2.1 via iOS 4.1 (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft de jailbreak Monte geschikt weten te maken voor iOS 4.2.1 via het publiekelijk beschikbare iOS 4.1. Tot nu toe was de Monte-methode alleen geschikt om de kernel van iOS 4.2b3 her te gebruiken, die alleen legitiem beschikbaar is voor App Store ontwikkelaars.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Jailbreak Monte beta testingHet iPhone Dev Team heeft de jailbreak Monte geschikt weten te maken voor iOS 4.2.1 via het publiekelijk beschikbare iOS 4.1. Voor de jailbreak van iOS 4.2.1 via Monte is het noodzakelijk om de kernel van een eerdere firmwareversie her te gebruiken. Tot nu toe was de Monte-methode alleen geschikt om de kernel van iOS 4.2b3 her te gebruiken, die alleen legitiem beschikbaar is voor App Store ontwikkelaars. De aankondiging volgt twee dagen na die van een untethered jailbreak via greenpois0n.

Bevestiging jailbreak Monte iOS 4.2.1 via 4.1De jailbreakmethode Monte is met name interessant, omdat het hergebruiken van een eerdere kernel er ook toe leidt dat een eerder daarvoor beschikbaar gemaakte exploit kan worden hergebruikt. Dit betekent dat er niet voor elke nieuwe firmwareversie een kernel-exploit gevonden hoeft te worden om de tethered bootrom-exploit van limera1n untethered te maken.

Een nadeel van de methode is echter dat de SHSH-gegevens (de per firmware en per toestel unieke handtekening van Apple voor een bepaalde firmwareversie) van de eerdere firmwareversie beschikbaar zullen moeten zijn voor jouw toestel. De Monte-jailbreak zal dus géén oplossing bieden voor gebruikers met een toestel dat ze hebben gekocht op iOS 4.2.1. Als je ten tijde van iOS 4.1 of eerder de SHSH-gegevens voor jouw toestel op hebt geslagen via Cydia of TinyUmbrella, zullen deze automatisch door redsn0w benut kunnen worden. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer het team de update van redsn0w beschikbaar zal maken.

Het volgende doel van het iPhone Dev Team zal zijn het porten van de Monte jailbreak naar de laatste beta van iOS 4.3. Aangezien de diverse hackers daarnaast beschikken over meerdere kernel-exploits die vermoedelijk ook geschikt zijn voor iOS 4.3b2, is het aan te raden om de SHSH-gegevens voor jouw toestel op te laten slaan door middel van TinyUmbrella, óók als je op dit moment nog niet (untethered) kunt of wilt jailbreaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2011, 10:32
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 3, jailbreak, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.