Nu ook volledige unlock iPhone 1.2 (2.0) via iPhone Dev Team

Nadat eerder vandaag al bekend werd dat het mogelijk is een jailbreak van iPhone firmware 2.0 (eigenlijk 1.2.0) uit te voeren, volgt nu het nieuws dat een volledige unlock mogelijk is. Het goede nieuws daarbij is dat volgens het iPhone Dev Team het voor Apple zeer moeilijk tot onmogelijk zal zijn om dit gat te dichten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vannacht meldden we al dat het iPhone Dev Team erin is geslaagd om een jailbreak op de nog niet officieel gepubliceerde firmware 2.0 uit te voeren. Nu gaan ze een stap verder: niet alleen een jailbreak blijkt mogelijk, maar een volledige unlock. De ontdekking is onderdeel van het Pwnage Project en laat zien dat met de gehackte firmware alles mogelijk is, inclusief het installeren van officiële en onofficiële iPhone-applicaties en het installeren van patches. Volges het iPhone Dev Team zal het enorm lastig zijn om dit gat te dichten.


Pwned firmware houdt in dat het gaat om aangepaste firmware, waarbij je alles kunt installeren. Volgens het Dev Team is het onderdeel van een vorig Pwned-project waarbij niet wordt geprobeerd om door hacken toegang tot de iPhone te krijgen, maar in plaats daarvan wordt gewerkt met firmware die direct wordt gepatcht. Deze firmware staat toe dat je de iPhone met elke mobiele operator gebruikt en elke gewenste applicatie installeert.

Firmwareversie 1.2 (iPhone 2.0) schijnt al probleemloos op meerdere iPhones te draaien, waarbij ze al even probleemloos de niet-gesigneerde applicaties draaien. Wel moeten huidige applicaties voor Installer worden aangepast, omdat er zeer veel wijzigingen in de API zijn aangebracht. Het goede nieuws is dat de gehackte firmware 1.2 met alle providers werkt en dat Apple het gat volgens het Dev Team het gat niet in staat is om te patchen, hoewel we natuurlijk nooit “nooit” moeten zeggen.

Daarnaast meldt iPhone Atlas een andere interessante mogelijkheid: het maken van een dualboot iPhone. Op de desktop wordt dat al lange tijd gebruikt om twee besturingssystemen naast elkaar te laten draaien, bijvoorbeeld Windows Vista en Linux op dezelfde pc. Een soortgelijke oplossing is nu mogelijk voor de iPhone: bij het opstarten kun je daarbij kiezen welke firmwareversie je wilt draaien, bijvoorbeeld 1.1.1 of 1.1.4. Het zou natuurlijk handig zijn om straks je huidige firmwareversie naast de nieuwe versie 2.0 te kunnen draaien. Bij de ene firmwareversie installeer je jailbreak-applicaties en in de andere firmware de officiële applicaties van Apple’s SDK.

Met dank aan Arjan (ArB)!

Meer info: Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.