iPhone vanaf vrijdag in Oostenrijk?

Minstens twee Oostenrijkse kranten berichten dat Apple de iPhone vanaf vrijdag in Oostenrijk gaat verkopen. Als Oostenrijk het vijfde iPhone-land wil zijn, moeten ze dat echter wel voor Ierland doen, dat een officieel bevestigde lancering op vrijdag 14 maart heeft staan.

“Geen commentaar”, zegt T-Mobile Oostenrijk op de vraag of de iPhone vanaf vrijdag in Oostenrijk verkrijgbaar zal zijn. Oostenrijkse kranten denken er echter anders over: de Kurier en Standard schrijven vandaag dat de iPhone vanaf vrijdag verkrijgbaar is via T-Mobile. Vorige week zei marketinghoofd Hendrik Kasteel op een persconferentie dat Oostenrijk het “vijfde iPhone-land” wordt.

De Oostenrijkers moeten snel zijn, want de lancering van de iPhone in Ierland is op vrijdag 14 maart gepland. Om na de VS, Duitsland, Frankrijk en UK als vijfde land op de kaart te komen, zal Oostenrijk vóór die datum de lancering moeten doen. Dat lijkt een tamelijk onmogelijke opgave, maar misschien zijn alle voorbereidingen al gedaan. Firmware 1.1.4 bevat al de benodigde instellingen voor de mobiele operators in Oostenrijk, Ierland en Italië.

Volgens de Oostenrijkse kranten gaat T-Mobile de iPhone met een Fairplay-tarief aanbieden: daarbij betaal je 25 euro per maand inclusief een telefoon-flatrate. Voor dataverkeer moet je dan nog 20 euro extra betalen, waarbij je een limiet hebt van 5GB data per maand.

Meer info: Standard.at

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2008, 11:38
Categorie Providers
Onderwerpen firmware, lancering, oostenrijk, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.