NU.nl iPhone app regionieuws en meer

NU.nl vernieuwd met regionieuws, zoekfunctie en meer

NU.nl voor iPhone en iPad is voorzien van regionaal nieuws en evenementennieuws, een zoekfunctie op elke pagina en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NU.nl iPhone app regionieuws en meerDe grootste nieuwssite van Nederland heeft haar iPhone- en iPad-app vernieuwd. NU.nl heeft nu een zoekfunctie toegevoegd waarmee je vanaf elke overzichtspagina kan zoeken naar artikelen. De katernen economie, sport, tech en entertainment kregen een nieuwe kleur en nieuw logo die vanaf eind oktober ook op de website gevoerd zullen worden. De grootste inhoudelijke toevoeging is echter nieuws uit de regio. De app is nog niet geoptimaliseerd voor iPhone 6 en iOS 8, maar daar wordt aan gewerkt.

Regionieuws in NU.nl voor de iPhone en iPad zie je nadat je de app toestemming het gegeven tot je locatie-informatie. Voorlopig is het in drie gebieden in Nederland relevant. In Groningen lees je nieuws dat mede-afkomstig is van de Groninger Internet Courant, in Utrecht wordt het nieuws verzorgd door De Utrechtse Internet Courant en in Salland verzorgt SallandCentraal de redactie. De regio Amsterdam wordt vooral verzorgd door nieuws van NU zelf. In de rest van het land kom je nog niet in aanmerking voor plaatselijk nieuws.

NU.nl iPhone voorpagina Nu.nl iPhone frontpage

Je ziet de regionale berichten door volledig naar onderen te scrollen op de voorpagina. Dat is de enige sectie van de app waarin je het regionieuws kan lezen, en het gaat daarbij alleen om de laatste zes berichten die op de voorpagina gepresenteerd zijn. Dat heeft ook een reden, legt Brechtje de Leij van de website uit:

Nu staat het regionieuws automatisch op de voorpagina als je de locatie deelt en op die locatie bent. Regionieuws is nog in pilotfase. Als het werkt, dan wordt het een keuze en kun je waar je ook maar bent, een keuze maken. Daarmee bedoel ik: als lezers het waarderen, het gaan gebruiken.

NU.nl iPhone Groningen overzichtspagina NU.nl regionaal bericht Groningen

In Groningen zijn de voortekenen gunstig. Volgens NU.nl is het aantal bezoekers en reacties uit Groningen sinds eind mei met 10 procent gestegen. Behalve het nieuws gebruikt de app ook je locatie om het weer en advertenties op je af te stemmen. Het regionale nieuws kan ook worden ingezet rond evenementen, zoals Pinkpop, de Nijmeegse Wandel4Daagse en Lowlands. “Geheel en automagisch bij het locatie delen met de app”, volgens De Leij.

Op de voorpagina ging het aantal berichten per rubriek van vijf naar zes, maar de redactie van NU.nl heeft er zelf de vrije hand in om dat aantal ter plekke aan te passen zonder dat de app geüpdatet hoeft te worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2014, 11:50
Categorie Apps
Onderwerpen nieuws, nu.nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.