NOW calendar voor de iPhone.

NOW calendar voor iPhone plaatst je afspraken in een tijdlijnweergave

NOW calendar is een agenda-app van twee Nederlandse makers die je afspraken in een horizontale tijdlijnweergave weergeeft. Zo zie je direct hoelang je afspraken duren en hoeveel vrije uren je nog in je dag hebt.

In de wildgroei aan agenda-apps is er een nieuwe kandidaat bij gekomen. NOW calendar is afkomstig van de Nederlanders Remy Bubic en Nico Veenman en plaatst je afspraken in een tijdlijnweergave. Volgens de makers neemt dit de nadelen van de dag-, week-, en lijstweergave weg, terwijl de voordelen behouden blijven. Door brede gekleurde balken moet het makkelijker worden om je dagindeling te bekijken.

NOW calendar voor de iPhone.

Tijdlijnweergave in NOW calendar

Dat het in deze agenda-app gaat om een tijdlijnweergave, wil niet zeggen dat het eruit ziet als een Twitter- of Facebook-app. De tijdlijn wordt in deze agenda-app horizontaal weergegeven, waardoor je dus ook horizontaal moet scrollen. Je kunt het scherm in tweeën verdelen, zodat je niet alleen een maandweergave maar ook de kenmerkende tijdlijnweergave op één scherm kunt zien. Bovendien ondersteunt de app diverse soorten schermindelingen, bijvoorbeeld met alleen maar tijdlijnweergaves.

NOW calendar met maandweergave. NOW calendar met tijdlijnweergave.

De app maakt net als andere agenda-apps gebruik van kleurtjes. Door de brede balken zie je direct hoelang een afspraak duurt en met een paar simpele handelingen zet je een afspraak in je agenda of verplaats je een afspraak naar een andere tijd. Je kunt in de app verder gebruikmaken van de zaken die je van een agenda-app verwacht, zoals het invoeren van een locatie en het uitnodigen van andere mensen.

NOW calendar waarschuwt bij afspraken

NOW calendar stuurt je een notificatie zodra een afspraak nabij is. Je kunt zelf instellen wanneer en hoeveel meldingen er komen. Niet vernieuwend, maar is wel een functie die een agenda-app nodig heeft. Het is jammer dat de app geen widget in het Berichtencentrum heeft en alleen beschikbaar is voor de iPhone. Je kunt wel zoeken naar geplande afspraken, maar dit werkt alleen in de app zelf en niet via Spotlight. Om de lancering te vieren is de app momenteel voor de helft van de prijs verkrijgbaar, dus grijp je kans als je wel oren hebt naar een agenda-app als deze.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2015, 13:16
Categorie Apps
Onderwerp agenda

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.