Vernieuwde NOS Play-app stuurt pushbericht bij livestreams

De NOS Play-app is vernieuwd en stuurt je voortaan een pushbericht als er een nieuws- of sportstream begint.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Je zou het misschien niet zeggen, maar de NOS Play-app bestaat alweer sinds 2009. Met deze app kun je de laatste nieuws- en sportuitzendingen bekijken. De app biedt de NOS tegelijk de mogelijkheid om met nieuwe technologie te experimenteren. Versie 3.1 is zojuist in de App Store verschenen en bevat twee handige nieuwe functies voor mensen die graag naar live-uitzendingen kijken.

NOS Journaal live-uitzending

NOS Play: nieuwsprogramma’s terugkijken

NOS Play stuurt je vanaf nu pushberichten zodra er een stream van nieuws- of sportprogramma’s van start gaat. Zo ben je nog sneller op de hoogte als er iets interessants te zien is in de app. Bij het openen van de vernieuwde app krijg je meteen het aanbod om de pushnotificaties in te schakelen (zie afbeelding). Programma’s die je via NOS Play kunt terugkijken zijn onder andere het NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal, Nieuwsuur, NOS Studio Voetbal en NOS Sportjournaal.

Een andere vernieuwing heeft te maken met Chromecast, de tv-stick van Google. Als je in de Chromecast-balk tikt, kun je het volume van je televisie instellen. Scheelt weer een extra handeling. De NOS Play-app is alleen geschikt voor de iPhone. De andere NOS-apps, NOS en NOS Teletekst zijn zowel op beide apparaten te gebruiken.

NOS Play pushberichten instellen. NOS Play uitzending afspelen.

Binnenkort: storytelling in NOS-app

De normale NOS-app krijgt binnenkort ook een update, waarbij storytelling meer centraal staat. De Android-versie van deze app is inmiddels al verschenen en laat zien dat de NOS artikelen verrijkt met externe content zoals tweets, citaten en video’s. Ook zijn de categorieën Tech, Cultuur en Media toegevoegd aan de app en is het mogelijk om tussen artikelen te swipen. We verwachten de vernieuwde NOS-app op korte termijn in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2015, 13:34
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, nos, pushberichten, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.