NOS gaat Prinsjesdag live op de iPhone uitzenden

De NOS gaat Prinsjesdag live via de iPhone uitzenden. Het is niet nodig om een applicatie te installeren: via m.nos.nl kun je de livestream starten. Het uitzenden van de beelden vindt gedurende drie dagen plaats, als experiment.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

prinsjesdagVoor het eerst zal de NOS de uitzending van Prinsjesdag live op de iPhone uitzenden. Net als voorheen tijdens de Tour de France hoef je er geen speciale applicatie voor te installeren. De beelden van het digitale themakanaal NOS Politiek 24 zijn live via de browser te bekijken. In Safari druk je op de Live-knop op de mobiele website m.nos.nl, waar je de komende dagen voor nog veel meer politiek nieuws terechtkunt.

Bij wijze van experiment gaat de NOS namelijk op dinsdag, woensdag én donderdag live uitzendingen verzorgen. Gebruikers van de iPhone hebben daarbij een streepje voor: ze krijgen beelden in veel betere kwaliteit dan op andere mobiele telefoons.

Omdat het streamen van videobeelden naar de iPhone een andere technische oplossing vereist, bevindt het doorsturen van tv-beelden zich voorlopig nog in een experimentele fase. Het is te hopen dat de NOS dergelijke experimenten vaker uitvoert, want er is blijkbaar behoefte aan: “We zien dat de vraag naar video op de mobiele telefoons enorm toeneemt de laatste tijd”, zegt NOS-internetchef Roland Stekelenburg.

Nog even wat praktische informatie:

  • 12:30 uur: Aanvang uitzending;
  • 12:50 uur: Rijtoer in Gouden Koets;
  • 13:10 uur: Uitspreken Troonrede door koningin Beatrix;
  • 14:15 uur: Balkonscène;
  • 15:00 uur: Minister Bos presenteert het koffertje met de Miljoenennota.

Via: Bright
Foto: CC Flickr, Camera in the Shop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:33
Categorie Apps
Onderwerpen koninklijke familie, politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.