Nomad: Lightning-kabel aan een sleutelhanger

De Nomad is een Lightning-kabel voor je nieuwe iPhone, iPad of iPod touch ter grootte van een sleutel. Hierdoor kun je hem aan je sleutelbos hangen.

NomadDe Nomad is een Lightning-kabel die je kunt gebruiken om je iPhone 5 of een ander Lightning-ondersteunende iDevice op te laden. De kabel is makkelijk om bij de hand te houden: hij is slechts een paar centimeter lang en is bevestigd aan een sleutelhanger. Omdat je je sleutelbos altijd bij de hand hebt leent de kabel zich voor situaties waarin je onverwacht je iPhone moet opladen of synchroniseren. Door de lengte moet de gebruikte USB-poort wel op een positie zitten waarbij de iPhone goed kan liggen. Al zeggen de makers dat je de iPhone ook via de Lightning-poort kunt laten hangen zonder dat hij zomaar valt.


De makers van de Nomad willen de Lightning-sleutelhanger laten fabriceren bij een accessoirefabrikant die is gecertificeerd door Apple, zodat ze Apple’s eigen Lightning-technologie mogen gebruiken. Eerder bleek al dat het lastig kan zijn om zonder certificatie van Apple een Lightning-aansluiting te maken.

Ben je er vroeg bij, dan kun je op Kickstarter een Nomad-kabel bestellen door 25 dollar te doneren. Dit is inclusief verzendkosten naar Nederland of België. Zodra de eerste Nomads zijn besteld ben je 37 dollar kwijt om je Nomad via Kickstarter te bestellen. Het geld wordt pas van je creditcard gehaald zodra het project succesvol is afgerond. Om dit te doen moeten de makers 29.000 dollar inzamelen binnen een maand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.