Nieuwe rondes, nieuwe prijzen: de iPhone Prijsmonitor

Het is december, tijd voor een nieuw overzicht van iPhone-abonnementen en prijzen. We hebben alle webwinkels weer doorgerekend met abonnementen van T-Mobile, KPN en Vodafone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneHet is 1 december geweest en dat betekent dat de mobiele operators zijn gestart met nieuwe acties en dat de toestelprijzen van de iPhone 3G bij veel webwinkels zijn gewijzigd. We hebben daarom weer een nieuw overzicht gemaakt van de iPhone 3G-aanbieders in Nederland. Het gaat om webwinkels waar je de iPhone niet alleen met T-Mobile-abonnement maar ook met een abonnement van KPN, Hi, Telfort of Vodafone kunt aanschaffen. Net als de vorige keer hebben we bij alle aanbieders steeds dezelfde vier varianten doorgerekend en daaruit blijken opnieuw grote verschuivingen: de goedkoopste aanbieder van vorige keer is deze maand opeens de duurste.

Het complete overzicht vind je hier.

  1. De iPhone 3G met Vodafone-abonnement is een stuk goedkoper geworden. Dat heeft te maken met een nieuwe Vodafone-kortingsactie voor mobiel internet die in december geldt. Je betaalt daarbij de eerste 12 maanden €2,50 voor Zorgeloos Internet BloX (normaal €9,50). Deze kortingsactie wordt door veel webwinkels – maar niet alle! – verrekend in je abonnementskosten, zodat je uiteindelijk per maand goedkoper uit bent. Ook zou je bij afsluiting van een internetbundel extra toestelkorting moeten krijgen (zo’n €129) maar dat berekenen ook niet alle webwinkels door. Vandaar dat de gemiddelde prijzen per maand erg uiteenlopen: wie slim shopt is per maand tot wel 20 euro goedkoper uit dan degene die naar de eerste de beste winkel gaat.
  2. De toestelprijzen zijn in de meeste gevallen lager geworden. Een aantal webwinkels die voorheen tamelijk hoge toestelprijzen hanteerden hebben hun prijzen aangepast. Daardoor kon GSMtrack opklimmen in de ranglijst bij Vodafone-abonnementen en tuimelde GSM.nl in diezelfde lijst nogal omlaag.
  3. Een duurder abonnement betekent niet automatisch een lagere toestelprijs. Wil je een KPN-abonnement, dan blijkt Flexibel 27,50 vaak het meest gunstig te zijn. Zo kan het voorkomen dat je bij Flexibel 27,50-abonnement rond de 100 euro voor het toestel moet bijbetalen, terwijl je bij een veel duurder Flexibel 45-abonnement ruim 300 euro moet bijbetalen.
  4. T-Mobile heeft per 1 december de toestelprijzen voor de iPhone verlaagd. Toch hebben veel iPhone-aanbieders die de officiële T-Mobile-abonnementen verkopen nog steeds €1 op hun website staan en niet €0 zoals het hoort.
  5. De prijzen kunnen per dag veranderen: zo zijn sinds gisteren alle toestelprijzen bij Bestelmaar met 20 euro omhoog gegaan. En bij GSM.nl ging de toestelprijs van een 8GB iPhone in één dag tijd van 0 naar 471 euro (!). Dus ook al blijven de abonnementsacties gedurende de maand redelijk hetzelfde, voor de toestelprijzen geldt dat niet.

Het complete overzicht vind je hier: iPhone 3G kopen in Nederland: prijzen en alternatieven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:41
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.