Nieuwe firmware iOS 4.3.3 ook voor iPad

iOS 4.3.3 is gisteren beschikbaar gesteld voor iPhone, iPad en enkele nieuwere iPod touch-modellen. Deze update lost problemen met de locatiedatabase op, waardoor je gegevens niet maandenlang te achterhalen zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios 4.3.3Mocht je het gisteren op iPhoneclub gemist hebben: iOS 4.3.3 is beschikbaar gesteld door Apple. Deze lost problemen op met de iOS-locatiedatabase. Er ontstond ophef toen ontdekt werd dat Apple de locatiegegevens van je iPhone en iPad voor langere tijd vastlegt op je computer. Zo konden mensen precies zien waar ze maanden geleden met hun iOS-apparaat waren geweest. Die gegevens bleken ook eenvoudig uit te lezen door derden, omdat ze onversleuteld waren. Om dit op te lossen is in iOS 4.3.3 de locatie-cache nu verkleind en wordt de cache niet langer opgenomen in de iTunes-reservekopie. Bovendien wordt de cache nu volledig verwijderd als je de locatievoorzieningen uitschakelt.

Meteen even updaten dus! Meer informatie lees je in het uitgebreidere artikel op iPhoneclub of in de lijst met vernieuwingen bij Apple. Overigens is de nieuw uitgebrachte firmware nog steeds kwetsbaar voor de untether-exploit van i0n1c, waardoor het nog steeds goed mogelijk is om je iPad te jailbreaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2011, 9:11
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 4, update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.