Nieuw patent duidt op vingerafdrukscanner in iPhone-scherm

Uit een nieuw patent kan worden afgeleid dat de nieuwe iPhone 5S een vingerafdrukscanner krijgt die verwerkt is in het touchscreen.

iPhone 5 4G LTE SpotlightVan de mogelijke vingerafdrukscanner in de iPhone 5S werd gedacht dat hij in de homeknop wordt verwerkt. Dat zou wel eens anders kunnen uitpakken, als de technologie uit een nieuw gepubliceerd patent in de smartphone wordt verwerkt. Een nieuw AuthenTec-patent dat is toegewezen aan Apple beschrijft hoe het touchscreen een vingerafdruk kan lezen als de gebruiker gewoon zijn vinger op het scherm plaatst. De scanner zit in het touchscreen zelf verwerkt.


Het patent is donderdag gepubliceerd door de U.S. Patent and Trademark Office, het Amerikaanse bureau voor patenten en handelsmerken. De scanner kan ook biometrische gegevens lezen via de vinger van de gebruiker en werkt met elektrische spanning. Deze scanner kan gebruikt worden om de gebruiker te identificeren of de smartphone in te schakelen. Volgens de tekst van het patent kan de scanner buiten het touchscreen worden gebruikt en kan het een flexibele vorm aannemen. De uitvinder van de technologie is Dale R. Setlak, mede-oprichter van het bedrijf AuthenTec. In 2012 nam Apple dit bedrijf al over.

Vingerscanner patent

Vingerscanner patent

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.