Nieuw patent beschrijft situatiebewuste iPhone

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe de iPhone zich bewust van zijn locatie kan zijn, om zich vervolgens aan situaties aan te passen. Zo schakelt geluid automatisch uit in een bioscoop.

iPhone locatievoorzieningenEen nieuw patent beschrijft hoe Apple de iPhone bewust kan maken van de situatie waarin hij zich bevindt. Hierdoor zou de iPhone zich op deze situatie kunnen aanpassen. Ben je bijvoorbeeld in de bioscoop, dan kan het geluid automatisch worden uitgeschakeld en dimt het scherm. Op een zwaarbeveiligde locatie zouden zelfs alle antennes van de iPhone uitgeschakeld kunnen worden.


De iPhone zou aan de hand van bijvoorbeeld een gps-signaal, Wi-Fi-verbindingen en je mobiele belsignaal kunnen achterhalen waar je bent. De iPhone doet dit in zekere zin nu al: maak je een taak aan in de Herinneringen-app voor de iPhone, dan kun je aangeven op welke locatie je hier aan herinnerd wil worden. Vervolgens krijg je een pushbericht zodra je op deze plek arriveert. Hiervoor wordt geofencing gebruikt. De gepatenteerde technologie zou van deze informatie gebruikmaken om de instellingen van de iPhone te veranderen.

Een iPhone die zijn instellingen automatisch aanpast op basis van je locatie lijkt handig. Door je iPhone automatisch over te laten schakelen naar stille modus in een bioscoop of een collegezaal hoef je hier zelf niet meer aan te denken. Apple’s patent heeft het er echter ook uitgebreid over hoe deze technologie gebruikt kan worden om andermans instellingen op jouw locatie aan te passen. Iets waarbij je vraagtekens kunt zetten: niet iedereen zit er namelijk op te wachten om zijn of haar iPhone ongevraagd van instellingen te zien veranderen op basis van locatie.

Het patent werd door Apple in 2008 aangevraagd en is onlangs pas onthuld. Het is daarom nog de vraag of Apple het idee zal gaan gebruiken. Veel patenten worden aangevraagd terwijl het idee zich nog in de beginfase bevindt.

Situatiebewuste iPhone patent

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 augustus 2012 om 18:45
Onderwerp
Categorie
iOS
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.