Nieuw patent Apple: audio jack met ingebouwde microfoon

Apple staat bekend om het minimalistische design van haar producten. Door de microfoon van de iPhone in de audio jack te verwerken wordt de behuizing van de iPhone van een gaatje bespaard, waardoor de telefoon er nog strakker uit ziet en de behuizing sterker wordt.

audio_jacksApple staat bekend om het minimalistische design van haar producten. Zo hebben de iPhone, iPad en iPod touch bijvoorbeeld maar één echte knop en maar weinig openingen of gaten in de behuizing. Het patent dat vandaag onder de aandacht kwam staat een keer niet in het teken van beveiligingsmaatregelen of technische snufjes: Apple’s ingenieurs hebben een manier bedacht om het design van de iPhone weer iets strakker te maken: door de microfoon in de audio jack te verwerken wordt er een opening in de behuizing bespaard.

De gedachte achter deze innovatie is dat iedere opening of spleet de behuizing van de iPhone verzwakt, waardoor er minder goede bescherming is voor wat er in zit. Bovendien heeft de iPhone op deze manier een opening minder waar stof of ander vuil zich in kan ophopen. Door de microfoon in de opening voor de plug-in van de koptelefoon te verwerken – om precies te zijn achter het puntje van de audio jack – is het niet nodig om hier een extra opening voor te maken. Dat zou de behuizing net een stukje sterker maken.

Verder kan dit tijdens een telefoongesprek voor verbetering van de geluidskwaliteit zorgen. In combinatie met een tweede geluidswerende microfoon zou dit kunnen resulteren in noise cancelling. Nog een voordeel van twee microfoons is iets wat Apple in het patent ‘beamforming’ noemt: de microfoons zouden dan geluid kunnen opvangen uit één bepaalde richting.

Via: Gizmodo, NewScientist

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2010, 21:40
Categorie iDevices
Onderwerpen audio, microfoon, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.