iPhone Case Exhibition 2010: iPhone-hoesje als kunstobject

In Japan is een collectie van bijzondere iPhone-hoesjes te zien. De kunstzinnige hoesjes werden speciaal voor de iPhone Case Exhibition 2010 gemaakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone caseIn Japan is een kunstbeurs voor iPhone-hoesjes van start gegaan. Op de iPhone Case Exhibition 2010 in Yokohama zijn hoesjes te zien die door honderd verschillende kunstenaars, designers en andere creatievelingen zijn gemaakt, waaronder een banketbakker en een radio-dj. Volgens de organisatoren is het de eerste kunstbeurs die aan iPhone-hoesjes is gewijd. Het evenement trok de eerste twee dagen al zo’n 15.000 bezoekers: niet alleen typische iPhone-kopers, twintigers en dertigers, maar ook kinderen, ouderen en buitenlandse toeristen. De getoonde hoesjes werden speciaal voor de beurs gemaakt.

iphone hoesjeJe kunt ze dus niet in de winkel kopen en ze zijn niet allemaal even praktisch in gebruik, maar de stijl is wel heel verschillend: van de typische Hello Kitty-kitsch tot ambachtelijk gemaakte leren cases. De prijzen variëren van 3.000 tot 63.000 yen (ca. $35 tot $745). Door de eenvoudige platte vorm van de iPhone 4 is het relatief gemakkelijk om iets te ontwerpen dat past. De organisator denkt kunst laagdrempeliger te maken door voor een apparaat als de iPhone te kiezen. “En de iPhone is een goed platform, want mensen passen die al aan hun smaak aan, door applicaties te downloaden en een case te kiezen die ze mooi vinden”. In Japan is het gebruikelijk om een hoesje voor je iPhone te kopen.

Meer info: iPhone Case Exhibition 2010
Via: WSJ

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2010, 13:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen hoesje, japan, tentoonstelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.