Nieuw in iOS 6: wekker met favoriete muziek

In iOS 6 wordt het mogelijk om eigen muzieknummers te kiezen als wekgeluid. De wekker krijgt een extra optie, waarmee je muziek instelt als wektoon.

clock appMet apps van derden is het al mogelijk: de wekker laten afgaan met je favoriete muziek. Straks is het ook in iOS 6 mogelijk. De klokapplicatie van de iPhone en iPod touch krijgt meer functionaliteit, waardoor je niet meer vastzit aan de ringtones en standaarddeuntjes van Apple zelf. Het is één van de 200 nieuwe functies in iOS 6, eentje die nog weinig aandacht heeft gekregen. Vanuit de klokapp kun je zelf een muzieknummer uit je iPod-bibliotheek kiezen. Dit is te vinden onder het knopje Geluid bij het instellen van een nieuw alarm of het aanpassen van een bestaand alarm.


Deze nieuwe optie is ook op de iPad te gebruiken, in de nieuw toegevoegde klokapplicatie. De nieuwe wekkerfunctie met muziek is vanaf de eerste beta van iOS 6 beschikbaar en zal dit najaar beschikbaar komen voor het grote publiek. Uit een onderzoek van YouGov uit 2011 bleek dat 25% van de ondervraagde gebruikers de telefoon als wekker gebruiken. Het ging daarbij om een onderzoek onder smartphonegebruikers in de leeftijd tussen 16 en 34 jaar. In deze groep gebruikt 60% de smartphone als belangrijkste middel om te kijken hoe laat het is.

wekker ios 6-1   wekker ios 6-2

Reacties: 58 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.