‘iPad mini wordt dunner en krijgt smallere bezel’

De nieuwe iPad mini krijgt een dunnere rand en wordt over het algemeen ook dunner. Dit stellen bronnen tegenover 9to5Mac. Ook iMore en John Gruber beamen de nieuwe geruchten.

iPad mini bezelVerschillende geruchten wijzen er op dat de nieuwe iPad mini niet alleen kleiner wordt dan de derde generatie iPad, maar ook dunner. Dit beweren verschillende bronnen tegenover 9to5Mac. De bezel rond het scherm zou ook dunner worden dan in de iPad, waardoor er een groter scherm in een kleinere vorm past. De geruchten worden beaamd door iMore, die stelt dat het ontwerp van 9to5Mac volgens hun bronnen correct is. Ook Apple-expert John Gruber heeft het over zijn blog over een dunnere rand om het scherm van de iPad.

Gruber haalt geen bronnen aan, maar redeneert zelf waarom de iPad mini een dunnere bezel kan krijgen. Hierbij vergelijkt hij de iPhone met de iPad. De iPhone heeft ook geen dikke rand aan de linker- of rechterzijde van het scherm, omdat je hierdoor makkelijker het scherm kunt aanraken met je duim. De iPad zou met zijn gewicht echter ruimte nodig hebben om je duimen er op te rusten. Omdat de iPad mini een 7,85-inch scherm zou krijgen, zou Apple een dunnere rand kunnen gebruiken. Hierdoor heb je iets meer ruimte voor je duimen, maar kun je het scherm makkelijker aanraken. 9to5Mac wijst er op dat je een kleinere iPad ook met één hand kunt vasthouden, zoals een iPhone. Dit lukt al met de Nexus 7.

De dunnere iPad zou gaan lijken op een grote iPod touch, een apparaat dat op zijn beurt ook al dunner is dan de iPhone. Recente geruchten lijken de mogelijkheid van een dunnere iPad te versterken: gisteren schreven we op iPhoneclub nog over een patent van Apple dat waarschijnlijk te maken heeft met in-cell technologie, waarmee Apple de touchsensors zou kunnen integreren met het scherm. Dit zou het mogelijk maken om een dunnere iPad te maken. De kans bestaat ook dat de in-cell schermen eerst in de nieuwe iPhone zitten, die volgens geruchten ook dunner wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2012, 8:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.