Lapka iPhone-sensors vertellen of je biologisch voedsel eet

Lapka brengt iPhone-sensors op de markt die je onder andere straling, nitraat en luchtvochtigheid laten meten. Door nitraat te meten zou je kunnen zien of eten echt biologisch is.

LapkaIn het verleden schreven al over verschillende stralingsmeters voor de iPhone. De Lapka Environmental Monitors spelen hier op in, door je verschillende meters voor straling, luchtvochtigheid, nitraten en elektromagnetische frequenties te bieden. Vooral de nitraatmeter klinkt interessant: deze zou namelijk gebruikt kunnen worden om te zien of je biologisch voedsel krijgt voorgeschoteld. Nitraat zou namelijk amper in biologisch voedsel voorkomen.

De verschillende sensoren van Lapka kunnen aangesloten worden op de geluidspoort van je iPhone. Een app moet het daarna mogelijk maken om de gemeten informatie af te lezen. Deze app zal gemeten informatie in context laten zien. Krijg je een iets hoger stralingsniveau op een plek waar je niet lang bent, dan zal de app je vertellen dat dit geen reden tot zorg is. De interface van de app zou ook als ambilight kunnen dienen, die bijvoorbeeld roder kleurt als een gebied minder veilig is.

De Lapka-sensors zullen eind 2012 gebundeld verkocht worden. Voor alle vier de sensoren betaal je dan in totaal 220 dollar. Volgens Fast Company zal Lapka zich daarna op de productie van nieuwe sensoren richten, waaronder een argenenensensor, een glucosemeter en een bloeddrukmeter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2012, 18:15
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.