Nieuw idee voor iOS 7: lockscreen met widgets en cirkels

Een nieuw concept voor iOS 7 toont widgets, een rond unlock-mechanisme en nieuwe notificaties binnen een cirkel.

lockscreen-iphone-ios-7Stel dat Apple iOS 7 echt een flinke opknapbeurt geeft. iOS ziet er al jaren hetzelfde uit en al kwamen er wat nieuwe apps en functies bij, er mag wel eens een flinke verjongingskuur tegenaan worden gegooid. Onderstaand concept is bedacht door iemand die zich white.noise noemt. Het bevat een aantal interessante ideeën, met nieuwe widgets en schakelaars en een nieuw unlock-mechanisme.

Het maakt misschien een wat drukke indruk. Het lockscreen wordt bijna helemaal gevuld met informatie, waarbij je een nieuw unlock-mechanisme in het midden zien. Je sleept met je vinger het slotje rond om toegang te krijgen tot de iPHone.

Notificaties staan in het midden van het scherm, binnen de unlock-cirkel. Je ziet aan het icoontje meteen om welke app het gaat. Daarna zie je een boodschap, bijvoorbeeld de eerste woorden van een sms, een reactie of een andere melding.

lockscreen ios 7 klein

De widgets vind je onderaan het scherm. Er zijn allerlei widgets mogelijk, waarvan je er drie kunt zien. Ze kunnen statisch of interactief zijn. Dat alles maakt het nogal druk, maar ook heel informatief. Het zou mooi zijn als je bepaalde informatie kunt verbergen, bijvoorbeeld van widgets die je niet wilt zien. Voor sommige mensen zal dat de weerwidget zijn, voor anderen de klokwidget. Je kiest twee of drie apps die voor jou erg belangrijk zijn en zorgt dat de widgets daarvan op het homescreen verschijnen, zoals Facebook-updates.

widget-ios-mockup

We zijn benieuwd. Moet Apple z’n ontwerpers meteen aan het werk zetten, na het zien van dit concept?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2013, 22:24
Categorie iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.