nest-houder-tafel

Nest toont nu temperatuur buitenshuis en leert sneller

Een update van de Nest thermostaat zorgt dat je de de buitentemperatuur sneller ziet. De thermostaat leert ook slimmer je gedrag en kreeg een systeemtest.

Een update voor de Nest-thermostaat zorgt ervoor dat je voortaan snel de temperatuur buitenshuis kunt zien. Ook is het automatisch leermechanisme van de thermostaat verbeterd en zit er een systeemtest in, zodat je kunt zien of alles OK is. De software-update komt de komende dagen beschikbaar voor alle Nest-gebruikers.

nest schema invoeren

Automatisch leren is dé functie waarmee de Nest-thermostaat zich al vanaf het begin wilde onderscheiden. De meeste mensen programmeren hun thermostaat helemaal niet, omdat het teveel gedoe is. Nest leert daarom automatisch wanneer je thuis bent en welke temperatuur je lekker vindt. Met data die ze de afgelopen tijd hebben verzameld van gebruikers uit 130 landen hebben ze het automatische leermechanisme nog slimmer gemaakt. De algoritmes zijn verbeterd, waardoor je 6% meer op je energiekosten bespaart. Als je gedrag verandert, bijvoorbeeld omdat de zomervakantie voorbij is of de kinderen weer naar school moeten, dan past Nest zich daar sneller op aan.

app-software-update-icon-energy-historyOok handig is dat je met de Quick View-functie kunt zien wat voor temperatuur het buiten is. Als je eenmaal op de ring klikt zie je het weerbericht, de temperatuur buitenshuis en de luchtvochtigheid. Draai aan de ring en je krijgt een samenvatting te zien van andere belangrijke informatie, bijvoorbeeld het energieverbruik gisteren. Je hoeft niet door menu’s te graven. Nog een andere handige verbetering is dat je een systeemtest kunt uitvoeren. Hiermee zie je snel of je systeem goed draait en op de juiste manier verwarmt of koelt. De systeemtest loopt belangrijke functies langs, zodat je kunt zien of alles naar behoren functioneert. Met de update krijg je ook weerfuncties in meer landen beschikbaar.

Je kunt zien of de update voor jouw Nest-thermostaat al beschikbaar is door op de ring te draaien. Zie je de Quick View-weergave met weer, temperatuur en luchtvochtigheid, dan heb je de update al. Zo niet, dan moet je gewoon even geduld hebben. Heb je eind deze week nog niet de update binnen, dan moet je even de instructie lezen hoe je de software op je Nest-thermostaat kunt updaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2014, 12:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.