nest thermostaat

Nest-app uit App Store gehaald na crashproblemen

De Nest-app voor de lerende thermostaat van Nest is tijdelijk uit de App Store gehaald, omdat de app na een update steeds crashte.

nest thermostaatDe officiële Nest Mobile-app voor iPhone en iPad is uit de App Store gehaald. Gisteren bereikten ons al klachten dat sommige mensen last hadden van een crashende app, vlak nadat de update verscheen. Via de app kun je de Nest-thermostaat en -rookmelder bedienen, ook op afstand. Inmiddels is versie 4.4.1 van de app klaargezet in de App Store, maar die geeft bij installatie een foutmelding: “Het artikel dat u wilde kopen Is niet langer beschikbaar.”

@NestNL heeft via Twitter aangegeven dat ze op de hoogte zijn: “We zijn ons ervan bewust. We proberen zo snel mogelijk een oplossing te vinden. Verontschuldigingen voor het ongemak.”

Ook via het internationale Twitter-account @Nest werd bevestigd dat er sprake is van een bug, die ze aan het onderzoeken zijn: “We’re currently investigating an issue causing the Nest iOS app version 4.4.0 to quit unexpectedly. We’ll provide a status update shortly.”

Sindsdien is er geen update meer gemeld. Op de iCulture-redactie, waar we de Nest-thermostaat ook gebruiken, hadden we geen last van een crashprobleem. Mocht je toch te maken hebben met een app die niet meer wil opstarten en update je je iOS-apps via iTunes, dan kun je altijd terug naar een oude versie van de app.

Hoewel de Nest-thermostaat een mooi product is, zijn er ook wel eens problemen geweest. Zo had de Nest Protect rookmelder problemen met vals alarm en werd de rookmelder zelfs uit de handel gehaald omdat mensen het alarm makkelijk konden uitschakelen met een handbeweging – ook als er brand was. Sindsdien heeft Nest de herkenning van handwapperen uitgeschakeld, om problemen te voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2014, 9:37
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.