the-running-game

Nederlands team zoekt geld voor hardloopgame The Running Games

The Running Games is een nieuwe hardloop-app van het Nederlandse Dreamix Studio. Het combineert hardlopen met spelletjes, punten verdienen en uitdagingen stellen.

De Nederlandse ontwikkelaars van Dreamix Studios zijn al een aantal jaren actief met diverse apps, waaronder de Album App en Run Trainer. Nu hebben ze weer een nieuw idee: ze willen van hardlopen een spelletje maken met ‘The Running Games’, een app die gebruik maakt van gamification. Dit houdt in dat er spelelementen worden gebruikt om je te motiveren, zodat rennen nog leuker wordt.

the-running-games-iphone

Via crowdfundingsite Kickstarter zoeken de drie makers nu geld om de app te realiseren. Net als bij andere apps voor hardlopen krijg je te zien hoeveel je hebt gelopen. Maar daarnaast verdien je punten en power-ups die je kunt inzetten om je high score te verbeteren. Je kunt ook vrienden uitdagen, zodat je in feit een hardloopwedstrijd met de rest van de wereld loopt.

running-gamesHet team is al een tijdje bezig met het project en heeft nu 70% van de game af. Er is nog $10.000 nodig om het helemaal af te ronden. Je kunt doneren vanaf €1, oplopend tot €500. Er horen verschillende tegenprestaties bij, zoals vroegtijdige toegang tot de game, een poster en een speciale run card. Deze run cards zijn al ontwikkeld en tonen de statistieken en records die je hebt gehaald. Andere hardlopers kunnen een uitdaging starten, door jouw run card te kiezen. Het dient als een soort interactief paspoort. Lukt het om meer dan 10.000 euro binnen te halen, dan maakt Dreamix ook nog de optie om zelf groepen te maken, automatisch matchen met een geschikte mede-hardloper en speciale evenementen. Het ultieme doel, als er meer dan 35.000 euro wordt opgehaald, is om apps voor de Apple Watch en Android Wear te maken.

Bekijk het zelf op de Kickstarter-pagina van The Running Games App hoe je kunt meedoen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2015, 11:06
Categorie Apps
Onderwerp hardlopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.