Nederlandse boekhandels leveren biografie Steve Jobs te vroeg uit

De Nederlandse biografie van Steve Jobs lijkt door een aantal boekhandels te vroeg zijn uitgeleverd, waardoor veel interessante details uit het boek al op straat liggen.

biografie-steve-jobsOfficieel komt de biografie van Steve Jobs pas op 24 oktober wereldwijd beschikbaar. Maar Nederlanders die bij hun boekhandel een reservering hadden geplaatst, kunnen nu al beginnen te lezen. Van meerdere tipgevers hebben we inmiddels vernomen, dat ze een telefoontje van de boekhandel hebben gekregen om te melden dat de gereserveerde biografie van Steve Jobs klaarligt.

De Nederlandse versie van de biografie wordt uitgebracht door uitgeverij Spectrum en kost 25 euro. Een fragment kwam eerder al beschikbaar. Bovendien heeft Sony plannen om het boek te gaan verfilmen. De afgelopen dagen komen steeds meer interessante details uit het boek naar voren.

Zo blijkt Jobs op zijn iPod steevast een aantal albums van Bob Dylan, de Beatles, de Rolling Stones en Joan Baez te hebben gehad. Hij was gek op King Lear van Shakespeare, las Moby Dick en boeken zoals ‘Diet for a Small Planet’, waardoor zijn fascinatie voor gezond eten ontstond. LSD, Bauhaus en Zen-boeddhisme zijn bepalend geweest voor Jobs’ kijk op design, het bedrijfsleven en innovatie. Ook opvallend is dat Steve Jobs in gesprekken met biograaf Walter Isaacson zegt, dat hij een geïntegreerde televisie wilde ontwikkelen, die makkelijk in gebruik is. Het moet naadloos synchroniseren met al je apparaten en met iCloud. Gedoe met ingewikkelde afstandsbedieningen en kabelkanalen zouden verleden tijd zijn. “Het zal de eenvoudigste gebruikersinterface hebben die je je kan voorstellen. I finally cracked it”, zei Jobs tegen zijn biografieschrijver. Er wordt al lange tijd gesproken over plannen van Apple om uit te breiden naar de tv-business.

We zullen niet meer verklappen uit het boek, omdat er anders weinig lol meer aan is om de ruim 500 pagina’s dikke biografie zelf te lezen. The New York Times heeft al een review van het boek gepubliceerd en meldt dat het een waardig boek is geworden. Het boek is helder en elegant en bevat een allesomvattend overzicht van alles wat Steve Jobs heeft bereikt. Isaacson schreef eerder biografieën over Franklin en Einstein. De reviewer van de New York Times geeft toe: het uitvinden van een mp3-speler wel andere koek dan het uitwerken van de relativiteitstheorie.

Bestellen kan via Bol.com (Amerikaanse editie, ook als Nederlandse editie of als digitaal boek).

Wil je via iBooks lezen, dan kan dat ook: de Nederlandse editie en de Amerikaanse editie zijn gewoon op je iPhone of iPad te lezen. Deze digitale versies komen pas op 24 oktober beschikbaar.

Tipgevers: Gregor en Ridder

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2011, 18:04
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen biografie, boeken, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.