Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Vogel’s Ringo Universal Mounting System: meerdere iPad-houders in één pakket (review)

Vogel's Ringo Universal Mounting System is een iPad 2-cover die het mogelijk maakt om je iPad op verschillende plekken neer te zetten en op te hangen. Wij kijken of deze het forse prijskaartje waard is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Vogel’s Ringo Universal Mounting SystemIn september 2010 bracht Vogel’s de Mount & Cover iPad-stand uit. Je stak je iPad in een speciale case, die vervolgens via een inkeping in de achterkant op te hangen was aan een standaard, autohouder en je muur. Een jaar later heeft Vogel’s een nieuwe editie van de case en zijn accessoires uitgebracht, speciaal toegespitst op de iPad 2. De Ringo Universal Mounting System wordt zowel los als met vele extra ophangaccessoires verkocht.

De case

De case zelf is gemaakt van stevig matzwart plastic dat zich zowel de achterkant als de zijkanten van de iPad 2 omsluit. De voorkant van de iPad 2 wordt niet vastgehouden door de case, maar omdat hij erg strak vastzit zal hij er niet snel uitvallen. We konden hem zelfs ondersteboven vasthouden zonder dat de iPad 2 eruit viel. Al is het natuurlijk niet aan te raden om hem op deze manier te bevestigen. Achterop de case bevindt zich een ronde inkeping, waarin je een van de drie bijgeleverde accessoires kunt bevestigen. Op deze manier hang je hem in de auto, aan de muur of zet je hem rechtop op tafel.

Click here to display content from Flickr.
Learn more in Flickr’s privacy policy.

Op tafel

Vogel’s Ringo Universal Mounting SystemOm de Vogel’s houder op tafel te zetten steek je in het gat achterin de case de Table Stand. Deze is V-vormig, met aan iedere kant een uiteinde van andere lengte. Wil je de iPad in portretsmodus neerzetten, dan draai je hem zo dat het lange eind naar onderen wijst. Met het korte eind zet je de houder rechtop in landschapsmodus.

Dit zijn de enige twee manieren om je iPad 2 staand te krijgen: probeer je het kortere pootje te gebruiken om een staande iPad iets schuiner neer te zetten, dan valt deze om. Andersom werkt het ook niet: een iPad in landschapsmodus kan niet rechter overeind gezet worden met de langere poot. Vervelend, want wanneer je de Table Stand gebruikt om de iPad 2 rechtop te zetten staat hij ook echt recht. Omdat het een hardplastic beugel is, zijn de pootjes niet instelbaar. Je moet je iPad 2 eigenlijk op ooghoogte neerzetten om hem goed te bekijken. Aan een bureau in combinatie met bijvoorbeeld een Bluetooth-toetsenbord is het daarom erg lastig werken.

Aan de muur

Vogel’s Ringo Universal Mounting SystemWil je de case aan je muur bevestigen, dan kan dit met behulp van een speciale knop die je aan je muur vastschroeft. De schroef die je hiervoor gebruikt zit in de knop zelf verborgen, waardoor je weinig van de bevestiging terugziet nadat je klaar bent met vastschroeven. Vervolgens haak je de cirkel van de iPad 2-case aan de knop om hem stevig aan je muur te bevestigen. Dit kan handig zijn wanneer je de iPad 2 gebruikt tijdens het koken en hem boven het aanrecht wil ophangen.

De muurknop doet wat je verwacht, maar ook niet meer dan dat: zo is het niet mogelijk om de kijkhoek van de iPad 2 te veranderen. Dit lijkt een minder groot probleem dan de beperkte kijkhoek die je bij de standaard hebt, gezien je hem gewoon op ooghoogte kunt ophangen, maar het kan voor problemen zorgen wanneer er een kastje of raam je ideale hangplek blokkeert.

In de auto

Vooral in de auto lijkt de Ringo tot zijn recht te komen. Omdat je hem aan de achterkant van een stoel bevestigt hangt hij op een al vooraf bepaalde hoogte, waardoor je eigenlijk altijd wel het scherm goed kunt bekijken. Daar komt nog eens bij dat de houder in de auto de enige is waarvan je de hoek kunt aanpassen.

Wel problematisch is het bevestigen hiervan: hier heb je een speciale, stervormige schroevendraaier voor nodig die niet bij de set wordt meegeleverd.

Click here to display content from Flickr.
Learn more in Flickr’s privacy policy.

Conclusie

De oplossingen die Vogel’s Ringo biedt zijn op zichzelf weinig nieuws: zo schroef je de iPad case van LTD Tools ook makkelijk aan de muur en hang je de iPad 2 met de USBFever Car Wind in je auto. Waar Vogel’s Ringo onderscheidt zich hiervan omdat allebei de opties worden gebundeld in een enkele case met accessoires – mits je het volledige pakket aanschaft. Iets dat je in de prijs terugziet: koop je de volledige bundel, dan betaal je hier 120 euro voor. Een flinke kluif vergeleken met de gemiddelde prijs voor een iPad 2-case, dat terwijl je niet heel veel geld bespaart door deze alomvattende oplossing te kopen: er zijn genoeg alternatieven voor 40 euro per stuk. Daar staat tegenover dat de Ringo Universal Mounting System ervoor zorgt dat je nooit van case hoeft te wisselen.

Je kunt Vogel’s Ringo Universal Mounting System kopen via verschillende webwinkels, of bij een retailer die Vogel’s accessoires in de schappen heeft staan, zoals iCentre. De basisset kost €69,95, de tafelhouder €19,95, de autohouder €59,95 en een losse knop voor de muurhouder €29,95. Je kunt ook een complete bundel met alle onderdelen kopen voor rond de 120 euro.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 maart 2015 om 14:18
Categorie
Accessoires

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.