LIT: activiteitentracker met iPhone-app speciaal voor extreme sporten

Activiteitentracker LIT is speciaal toegespitst op extreme sporten, waardoor bijvoorbeeld skateboarders hun gemiddelde airtime kunnen bekijken.

LIT activiteitentrackerEen gebrek aan activiteitentrackers met bijbehorende iPhone-app is er absoluut niet, maar toch probeert NZN Labs zich op deze markt te storten met de LIT. Dit apparaatje houdt net als een hoop concurrenten bij hoeveel je op een dag hebt bewogen, waarna je dit in een applicatie kunt bekijken. LIT wil zich helemaal richten op ‘extreme sporten’ zoals snowboarden, BMX-fietsen, surfen en meer.

In de praktijk zal LIT waarschijnlijk dezelfde technologie bevatten als een Jawbone Up of Nike Fuelband. Het apparaatje is waterdicht, waardoor je hem ook kunt gebruiken als je bijvoorbeeld gaat zwemmen. De focus op bepaalde sporten zie je vooral terug in de app: deze laat informatie toegespitst op bepaalde activiteiten zien, zoals de maximale g-kracht, bochten en hoe lang je gemiddeld in de lucht hebt gehangen. In de app kun je ook competities starten tegen vrienden, waarbij je bijvoorbeeld strijdt om de langste airtime.

LIT wordt geleverd met een bijbehorende armband, waardoor je de activiteitentracker als een horloge om je pols kunt dragen. Haal je het apparaatje hier uit, dan kun je hem ook aan bijvoorbeeld je broek clippen.

LIT activiteitentracker iPhone-app

Op het moment is LIT weinig meer dan een crowdfundproject op Indiegogo. Daar moeten de makers minstens 100.000 dollar inzamelen om de productie van de grond te krijgen. Doneer je en is het project succesvol, dan krijg je bij een donatie van minstens 119 dollar (inclusief verzendkosten) een LIT toegestuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2013, 11:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen activiteitentracker, indiegogo, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.