iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederland in top 10, België in top 15 van wereldwijde iPhone-verkopen

Nederland staat in de top 10 van landen waar de iPhone het best is verkocht. België staat op nummer 14. De cijfers zijn gebaseerd op onderzoek van Goldman Sachs, die de iPhone-verkoop in de eerste 3 dagen onderzocht.

Verkoop iPhone 3GWaar zijn de meeste 3G iPhones verkocht? Het antwoord op die vraag is niet zo moeilijk: in de VS natuurlijk. Goldman Sachs heeft vorige week statistieken gepubliceerd, waaruit is af te lezen hoe de eerste 1 miljoen verkochte iPhone 3G’s over de verschillende landen zijn verdeeld. Medialets heeft die cijfers nu in een overzichtelijke grafiek gezet. Meer dan 600.000 stuks gingen er tot nu toe over de toonbank in de VS. De nummers 2, 3 en 4 zijn iets lastiger te raden, want daar liggen de cijfers dichter bij elkaar: Japan, Duitsland en Frankrijk zijn elk goed voor tussen de 67.000 en 70.000 iPhones. Nederland valt met 11.000 stuks nog net in de top 10.

De gegevens zijn afkomstig van de eerste drie dagen dat de iPhone te koop was. Sindsdien zijn er alweer twee weken voorbij gegaan.

MedialetsMedialets heeft ook grafieken gemaakt van de marktpenetratie en daar liggen de cijfers behoorlijk op één lijn, behalve in de VS. In de VS ging ruim 1% van de mobiele telefoonabonnees met een iPhone 3G de deur uit, in andere landen ligt het gemiddelde rond de 0,4%. Nederland voldoet met 0,41% aan dat gemiddelde, België ligt er net iets onder: 0,37%. Dat de verschillen met de VS zo groot zijn, komt wellicht ook dat er in veel landen nauwelijks voorraad was waardoor veel mensen die een iPhone wilden kopen, daar simpelweg niet toe in staat waren.

Als je kijkt naar mobiele operators, dan staat AT&T natuurlijk bovenaan, met op de tweede plaats T-Mobile (dankzij verkoopcontracten in Duitsland, Nederland en Oostenrijk) en op de derde plaats Orange (voornamelijk dankzij Frankrijk en iets mindere mate België).

De volledige grafieken zijn te vinden bij Medialets: The First 1 Million iPhones: Where Did They Go?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2008, 12:35
Categorie Providers
Onderwerpen belgische apps, cijfers, nederlandse apps, provider, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.