Nabbit: nog geen concurrentie voor Shazam

Nabbit is een nieuwe muziekdienst, waarmee je muzieknummers die op de radio worden gespeeld, kunt herkennen. Voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nabbitNabbit is een interessante nieuwe muziekapplicatie, waar liefhebbers van Shazam zeker eens naar moeten kijken. Met Nabbit kun je muziek die je op de radio beluistert markeren en laten herkennen. De makers van Nabbit hebben hiervoor het werkwoord ‘nabben’ bedacht. Het werkt als volgt: de GPS-functie van de iPhone bepaalt je locatie, waarna Nabbit gaat zoeken welke radiostations in jouw omgeving beschikbaar zijn. Je kunt daarna afstemmen op de radiostations door aan een afstemknop te draaien.

Nabbit toont informatie over het muzieknummer dat momenteel wordt afgespeeld op het betreffende radiostation. Je kunt ook presets instellen voor radiostations waar je vaak naar luistert.

EΓ©n minpuntje toch, waardoor het voor ons nog niet de concurrentie met Shazam aankan: de applicatie is op dit moment alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store. Nabbit schijnt nog meer te kunnen, want je kunt ook advertenties ‘nabben’ waarna je informatie over een product te zien krijgt. En je kunt geld besparen als je spullen via Nabbit-affiliates koopt. Op de website Nabbit.com kun je meer informatie daarover vinden. Nabbit verdient geld wanneer je via de applicatie een muzieknummer ontdekt en dit via iTunes aanschaft.

Met de iPhone-applicatie kun je informatie over een muzieknummer of advertentie ook lokaal opslaan. Later kun je dan de nummers die je hebt ‘genabt’ downloaden. Leuk initiatief, maar Nabbit zal moeten uitbreiden naar meer landen om het ook voor ons interessant te maken.

Installeren: Nabbit (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2009, 17:18
Categorie Apps
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.