MySaver: bescherm je iPod, iPhone en iPad-kabels

Ontwerper Thomas Lehman bedacht een soort cover voor je iPhone-kabel. Deze zorgt ervoor dat je kabeltjes minder snel kapotgaan. Je kunt er al een bezitten vanaf €7,00.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

kapotte iPhone kabeltjesJe bent het vast wel eens tegengekomen toen je je iPhone wilde opladen: het kabeltje om je iPhone mee op te laden vertoont scheuren in het rubber dat om de kabel zit. Dat kan behalve lelijk, ook nog eens gevaarlijk zijn. Het gevolg kan zijn dat de kabel kortsluit waarna je dus met twee problemen zit: je hebt een nieuw kabeltje nodig, en je iPhone is nog steeds niet opgeladen. Ontwerper Thomas Lehman kwam in de beschreven situatie terecht en bedacht daarna de MySaver, een soort cover voor de iPhone-kabel.

Zoals veel projecten die tegenwoordig langskomen op iPhoneclub, is ook dit een Kickstarter-project. De ontwerper vertelt in een video op de project-pagina dat hij geïnspireerd is door de ontwerpen van Apple, die allemaal goed afgewerkt zijn en behalve de oordopjes en kabels ook goed in elkaar zitten. De MySaver komt in twee versies op de markt: een Pro versie, een een zogeheten DIY-versie, die je zelf in elkaar moet zetten. De MySaver Pro komt als complete ‘set’. Dit is een kabel met de cover van Lehman er al op. De kabel is afkomstig van een OEM en zou op de alle huidige apparaten van Apple moeten werken. De tweede set, de DIY-set, is een setje die je op je eigen iPhone-kabel moet zetten. Hiervoor heb je echter wel de nieuwste soort kabeltjes nodig die een hoekige bovenkant heeft in plaats van de al wat oudere, rondere, bovenkant.

mysaver groen kickstarterVoor wie nog niet bekend is met het Kickstarter-concept: wanneer je geïnteresseerd bent in een bepaald product of idee op de website kun je hierin investeren. Omdat je geld pas wordt afgeschreven wanneer het bedrag gehaald is dat de bedenker voor ogen had, is het in principe risicovrij investeren. Daarnaast stellen de bedenkers vaak ‘rewards’ beschikbaar, vaak is dit bijvoorbeeld je naam op een lijst met mensen die het project gesteund hebben of het product dat in het project is voorgesteld.

Ook bij de MySaver is dit laatste het geval. Geïnteresseerden kunnen een MySaver DIY-kit ‘bestellen’ wanneer zij omgerekend zo’n €8,50 investeren in het project. Dit is inclusief verzendkosten naar landen buiten Amerika en Canada. Heb je liever een MySaver Pro, dan ben je hier (als 1 van de eerste 100) €7,00 voor kwijt. Ben je nét te laat voor de eerste 100 stuks, dan kun je voor omgerekend €17,50 ook een MySaver Pro in handen krijgen. De sets zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, gebaseerd op de kleuren van Apple’s SmartCover. De ontwerper hoopt binnen 59 dagen 15.000 dollar op te halen. Het project heeft in ieder geval een goede start: binnen 24 uur is er al meer dan 1.000 dollar opgehaald.

Interesse? Kijk dan eens naar de video hieronder of ga meteen naar de project-pagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2011, 12:53
Categorie Accessoires
Onderwerpen kabel, kickstarter, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.