Muziekdienst Deezer ook gratis te beluisteren via mobiele app

Muziekdienst Deezer laat mensen onbeperkt gratis luisteren naar afspeellijsten.

Deezer iOS iPhone 4.7 voor iOS 7Muziekdienst Deezer heeft nieuwe functies ingevoerd, waardoor het mogelijk wordt om gratis naar muziek te luisteren. Met de functie Flow kun je een radiostation maken op basis van artiesten en afspeellijsten uit je eigen muziekbibliotheek. Via de apps kun je er vervolgens gratis en onbeperkt naar luisteren. Overslaan van muzieknummers die je niet mooi vindt kan maximaal 6 keer per uur. Mis je eigen inspiratie, dan kun je ook luisteren naar radiostations die door de redacteuren van Deezer zijn gemaakt. Het aanbod lijkt op iTunes Radio, waarmee je ook gratis naar radiostations kunt luisteren, maar tussendoor wel reclames te horen krijgt. Concurrent Spotify voerde al eerder ook al de mogelijkheid in om gratis naar streaming muziek te luisteren.

In Nederland werd Deezer vooral bekend door een deal met T-Mobile. Sinds 2012 bood Deezer bovendien al de mogelijkheid om gratis te luisteren aan, maar daarbij kreeg je advertenties te horen en was het onbeperkt luisteren alleen het eerste jaar geldig. Daarna werd je beperkt tot 2 uur luistertijd per maand.

Deezer kost normaal 10 euro per maand om onbeperkt te luisteren naar nummers via de mobiele apps. Er komt binnenkort een Deezer-app voor de Mac, die alleen te gebruiken is door mensen die betalen. Een Windows-versie volgt later. Wil je Deezer op de desktop gebruiken, dan kan dat al langer via een webinterface.

Apple zal het steeds moeilijker krijgen om zich met iTunes Radio te onderscheiden van het al bestaande aanbod. Gratis luisteren naar streaming muziek in de vorm van afspeellijsten is inmiddels al bij veel meer aanbieders mogelijk. Bij Apple krijg je tijdens het luisteren reclames voorgeschoteld, die je voor €25 per jaar kunt afkopen (via een iTunes Match-abonnement).

Lees ook: iCulture test: beste streaming muziek-app voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2014, 8:02
Categorie Apps
Onderwerpen deezer, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.