Muxo voegt ondertitels toe aan iPhone-video’s

Muxo is een tool waarmee je via Handbrake ondertitels aan je MP4-films kunt toevoegen. Het gaat daarbij om soft subtitles, die je naar wens kunt in- en uitschakelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MuxoMuxo is een nieuwe tool voor Mac OS X waarmee je ondertitels aan MP4-bestanden kunt toevoegen, zodat je ook op de iPhone begrijpt wat er gezegd wordt. Het gaat hierbij om zogenaamde ‘soft subtitles’, die niet geëncodeerd in de video zelf zijn, maar kunnen worden in- en uitgeschakeld.

Het toevoegen van ondertitels kon al met Submerge of met RoadMovie, maar die zetten de ondertitels vast in elke film. Bij Muxo krijg je bij het afspelen van een film een extra menuknop waarmee je de ondertitels kunt aan- en uitschakelen. Ontwikkelaar Entropic heeft Muxo gemaakt als hulpmiddel bij Handbrake. Na het rippen van een DVD kun je de subtitels in SRT-formaat toevoegen.

De applicatie bevindt zich in een vroeg stadium, dus probeer het niet uit op een uniek filmbestand waar je met moeite aan bent gekomen. De ontwikkelaar heeft nog meer plannen met de applicatie, waaronder het toevoegen van een gebruikersinterface.

Muxio is gratis te downloaden.

Meer info: Forum Handbrake
Downloaden: Muxo
Via: TUAW
Uitleg (Frans): Let’s Muxo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.