Mogelijk toch snelle jailbreak voor firmware 1.1.3

Op Hackint0sh.org is de melding verschijnen dat er mogelijk al zeer binnenkort een alternatieve jailbreakmethode voor iPhones met firmware 1.1.3 beschikbaar komt, die eerder zal worden uitgebracht dan de eerder gevonden methode die pas zal worden vrijgegeven als de SDK beschikbaar is.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De gecombineerde dev-teams meldden op Hackint0sh.org dat ze een tweede manier hebben gevonden om iPhones met firmware 1.1.3 te kunnen jailbreaken, waardoor deze sneller dan verwacht kunnen worden omgetoverd tot een “dure iPod touch” en in ieder geval third-party applicaties met behulp van Installer.app kunnen draaien. De dev-teams hebben de zogenaamde asr-key gevonden, waarmee via vfsdecrypt een mountable dmg-image kan worden gemaakt. Met behulp van deze dmg-image kunnen ze mogelijk een volledige jailbreak voor elkaar krijgen die op een andere manier werkt dan de methode die ze al eerder hadden gevonden en die pas bij het vrijgeven van de officiële SDK zal worden uitgebracht.

Vaste forumbezoekers weten al dat de dev-teams al eerder een jailbreak voor elkaar hadden voor iPhones met firmware 1.1.3. Helaas willen ze die methode nog even geheim houden tot Apple de SDK vrijgeeft, om te voorkomen dat Apple dat veiligheidsgat voortijdig dicht. Dankzij de nu gevonden tweede methode kunnen de dev-teams voorlopig een alternatief aanbieden zonder dat de eerste, meer betrouwbare, methode in gevaar komt.

Voor alle duidelijkheid: de jailbreak is nog niet beschikbaar! De kans is wel groter dat er nu snel een methode beschikbaar komt voor firmware 1.1.3. En nee: dit betekent nog niet onmiddellijk dat je ook je iPhone met firmware 1.1.3 meteen kunt unlocken!

The combined dev teams are proud to announce that we have the main filesystem “asr” key. It can be used by vfdecrypt to produce a mountable dmg. We are working full throttle on the full jailbreak that can be released before sdk comes out.

Code:
% echo -n $key | openssl sha1
aaa5d868ec529fc24575293abbac0a5823a9e5da

(The above isn’t the key, it’s the sha1 of the key)

The asr key will allow us to develop a 2nd jailbreak scheme, one that can be fully published without closing the hole used by the 1st one. Apple has closed every hole used by past jailbreaks. If Apple only sees the 2nd one, the 1st one has a better chance of remaining open when the sdk comes out.

Meer informatie vind je in deze disussie op Hackint0sh.org: [1.1.3] main filesystem key has been found. Met dank aan David007 voor het bijbehorende forumtopic. Voor meer informatie kun je ook het iPhone Status Document lezen, alhoewel deze op het moment van schrijven nog niet was bijgewerkt met de info uit dit nieuwsbericht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:46
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, sdk, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.