Modern Combat 5 icon

Modern Combat 5 verschenen: imposante shooter voor iPhone en iPad

Gameloft heeft Modern Combat 5: Blackout uitgebracht voor de iPhone en iPad - een indrukwekkende shooter zonder in-app aankopen.

Modern Combat 5 iconWe hebben er even op moeten wachten, maar vandaag is dan toch eindelijk Modern Combat 5: Blackout in de App Store verschenen. Dit nieuwste deel in de shooterreeks biedt je een bombastisch verhaal voor één speler en een uitgebreide multiplayer.

Modern Combat 5 wijkt niet heel erg af van de traditionele spelformule, maar weet deze op een aantal fronten wel sterk te verbeteren. Zo voelt nu zelfs de singleplayer-campagne aan als een multiplayershooter: terwijl je door het verhaal speelt krijg je ervaringspunten, zodat je nieuwe bonussen ontsleutelt. Dit level neem je ook mee naar de multiplayer. Ontwikkelaar Gameloft lijkt er op gebrand om misbruik te voorkomen, maar daar kleeft een nadeel aan: het is niet mogelijk om zonder internet door het verhaal te spelen. Hiermee probeert Gameloft geheid te voorkomen dat je in level groeit door spelbestanden op één of andere manier te modificeren terwijl je speelt. Maar het betekent ook dat een iPad of iPod met Wi-Fi de game enkel op selecte locaties kan spelen.

De standaard singleplayer-campagne is niet de enige manier waarop je Modern Combat 5 solo mag spelen. Er is ook een spelmodus genaamd Spec-Ops, die je een paar snelle missies voorschotelt. In deze missies zit geen overkoepelend verhaal. In plaats daarvan krijg je een simpele opdracht die je zo efficiënt mogelijk moet uitvoeren. Deze missies zijn verplicht voer: wil je in het verhaal verder, dan moet je in een gebied zowel de campagnemissies als een paar Spec Ops-levels uitspelen.

Modern Combat 5

Premium ervaring

Modern Combat 5 volgt een ‘traditioneel’ principe: je betaalt één keer voor de game, waarna je het gehele spel gewoon kunt doorspelen. Je vindt hier geen in-app aankopen om je voortgang te versnellen. Een verstandige keuze, aangezien je in de multiplayer strijdt tegen andere spelers. Daar zou een gekochte boost oneerlijk zijn.

Pluspunten

  • Grafisch indrukwekkend.
  • Ontzettend veel te doen.
  • Premium titel zonder in-app aankopen.

Minpunten

  • Internetverbinding tijdens het spelen verplicht.
  • Shooters op een touchscreen spelen nog steeds niet helemaal lekker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:19
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, modern combat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.